Iskallt

Något underligt har börjat hända med mig. Jag vet inte om det började när jag var gravid, låg på neo eller efter vi kommit hem. Men det är först efter vi kom hem som jag reagerat på det och det händer flera gånger i timmen!

Du vet när man kommer på att man glömt något viktigt eller när du blir skrämd, så hoppar hjärtat till lite, man får en klump i magen och det sticker liksom till och isar i bröstkorgen och magen. Ja, så får jag titt som tätt när jag är vaken. Jag behöver inte ens tänka på något speciellt, det liksom bara kommer ändå. Sen om jag omedvetet tänker något, det vet jag ju inte. Det är ju omedvetet i så fall. Men läskigt är det. Och väldigt frustrerande och oroande. Varför får jag såna här ”kalla kårar”?? Är det nåt tok med hjärtat?

Har ju haft lite problem med hjärtat tidigare, men det har jag avfärdat som stress. Och då handlade det mest om att det kändes som om hjärtat skulle komma ut ur bröstkorgen på mig och det slog dubbla slag, typ hjärtklappning.
Jag kollade upp det på vårdcentralen, men efter 2 sekunder uppkopplad till massa sladdar så konstaterade dom att det inte var något fel på mig. Jag försökte förklara att det inte hände hela tiden och att det var mest på eftermiddagar och kvällar, men det var lite av ’Ta en alvedon och gå hem och lägg dig’ svar. Ja, inte det direkta svaret, men reaktionen från läkaren var ungefär så.
Just det problemet har jag inte märkt av direkt det senaste halvåret eller så. Men nu så har jag då alltså nya underliga kroppsliga beteenden.

Nån fler som känt så här efter en graviditet?

Lämna ett svar