Jäkla djurägare!

Det som göms i snö…

Ja nu visar det sig hur många oansvariga djurägare det bor i detta bostadsområde. Inte nog med att lekplatsen används som kattlåda året om av katter vars ägare tycker att det är en bra ide att ha utekatter när man bor i lägenhet, nä även hundägare ger fasan i att plocka upp efter sina djur.

Mitt på en gångväg, längs husväggar, utanför porten, vid kanten av lekplatsen, på gräsmattan… Man kan inte vara nånstans utan att det ligger en brun hög som barnen gärna vill undersöka. Och hur lätt är det att hålla 100% koll på båda samtidigt?! Ena sticker iväg och medan man sätter efter honom så drar andre iväg. Man är som en jäkla boomerang och tar sig knappt nånstans.

En människa får ju böter om den gör sina behov i det fria. Borde det inte vara samma sak när djurägare låter sina djur gå nummer två inom befolkade områden?! Det är ju en hälsofara för sjutton. Inte det mest bakteriefria en unge får på fingrarna direkt. Och dessutom… Hur många av oss har inte fått skrapa hundskit från skorna?? Irritationsmoment på hög nivå!

Jag har sett massvis med lappar om att djurägare inte ska låta sina djur kissa och bajsa på olämpliga ställen, men ärligt talat, den djurägaren som lappen riktar sig till lär bry sig föga då den inte ha vett nog till att plocka upp skiten från första början.

I veckan, på väg ner till bilen, så fick jag lämna Kevin vid entrén till tvättstugan för att springa efter Damien som satte iväg åt annat håll. Minuten senare håller Kevin upp sin hand mot mig för att visa något. Självklart var han full i hundskit som han hittat där han stod.

Hade jag haft hundägaren där då… Oj, oj, oj, säger jag bara!

image

Lämna ett svar