Klädbytardagar

Jag har inte kunnat förstå varför många föräldrar gnäller över att barnens och deras kläder blir så grisiga och det går flera ombyten per dag för både barn och vuxna. Vad gör dom egentligen??
För en månad sedan lärde jag mig den läxan på egen hand och idag skulle jag behöva byta kläder flera gånger om dagen. Är det inte Kevins dregel på axeln så är det Damiens kladdiga händer som lämnat avtryck på tröjan.

Sedan pojkarna började ätit riktigt mat så är det bara ett enda stort kladd om dagarna. Att ha på dom kläder känns så fruktansvärt värdelöst. Det skulle ju inte gå mer än en kvart innan matkladd eller en spya lämnade en fin fläck efter sig. Nej… när vi bara är hemma så har pojkarna oftast bara blöjan på sig. Dom är rätt varma av sig och vi bor i lägenhet så det är ju lagom varmt inne också. Är det väldigt kallt ute så sjunker tempen inne då det inte är de bäst isolerade fönstren här, och då blir det nån one-piece eller pyjamas som dom får ha på sig. Något som är enkelt att ta av och på.

I ett nummer av Vi föräldrar så var det en artikel om olika matningssätt; Burkmat, vuxenmat och BLW.
Burkmat är ju då som det låter… barnmatsburkar. Vuxenmat är samma mat som övriga familjen äter, fast då i mosad form. BLW, som står för Baby Led Weaning, är då plockmat.

När jag läste detta så tänkte jag att här används ju alla sätten. Det måste ju vara hur bra som helst. Då blir dom van vid alla sorters mat, smaker och konsistenser och får även lära sig att äta själva och öva upp motoriken.

Igår insåg jag dock att pojkarna aldrig smakat burkmat. Eller jo… 4 månaders puréer var deras första smakprover och dom har ju fått testa 6 månaders yoghurt och smoothie. Men inte mat-burkmat. Jag har flera burkar hemma, men jag har aldrig haft behov att öppna någon burk. Jag lagar ju egen barnmat och så får dom lite plockisar som pannkaksbitar, majskrokar, frukt etc.
Jaja… dom lär ju få burkmat förr eller senare. Är man ute på längre äventyr kommer jag ju ta den den smidiga vägen och plocka med barnmatsburkar. Ska bli spännande att se hur dom reagerar på det – dom som bara ätit mammas hemlagade 🙂

Lämna ett svar