Klagomuren

I fredags måste ha varit den 13:e även om kalendern visade 6. Det var verkligen inte min dag!!

Det började med att hela backen var täckt med snö. Inte så lite heller! Det kanske inte är så lätt att se på bilden, men det är väl runt 2 dm på den och bilden togs kl. 10 på förmiddagen. Det var inte en enda gnutta snö kvällen före utan det började komma under natten. Det fortsatte snöa hela dagen och vid 13 tiden var det då alltså ännu mer snö, för inte hade nån kommit och plogat inte!! Inte ens gångtrappor och gångvägar hade fastighetsskötaren skottat upp!

Jag som var tvungen att åka på ICA 🙁

snofall

Har ju rätt långt till parkeringen, och att dra vagnen i det här föret var ju bara att glömma. Jag väntade tills att pojkarna somnat och snabbade mig ner till bilen. Jag hade med mig babymontorn som är en DECT, så jag har alltså väldigt lång räckvidd. Eller hur?!! Halvvägs till parkeringen så pep den att jag var utanför räckviddsområdet. Jag hade alltså ingen möjlighet att höra om pojkarna vaknade. Skotta fram bilen fick jag strunta i. Jag borstade av den värsta snön från bilen och skrapade framrutan lite snabbt. Sen var det gasen i botten och backa ut. Fortfarande med gasen i botten fick jag sedan köra runt i området, som då alltså var helt oplogat, för att spåra mig fram till min port. Vid ett ställe är det en tajt sväng, så där fastnade jag. Åh, vad jag saknar fyrhjulsdriften jag hade på förra bilen! Jag fick backa in på en annan väg för att ta fart och komma över den lille knallen. Efter många försök hade jag spårat upp tillräckligt för att däcken skulle få fäste.

Jag bar upp babyskydden som jag bara brukar ha i bilen. Det är ju liksom så långt till parkeringen och jag vill inte lämna pojkarna så länge obevakade, så jag brukar ju ta vagnen till och från bilen. Men nu var jag ju mer eller mindre tvungen att lämna dom för att hämta bilen. Annars skulle jag väl fortfarande hålla på att försöka ta mig ner till parkeringen med vagnen 🙁

Pojkarna sov fortfarande som tur var. Jag satte dom i babyskydden och bar ner dom till bilen. Med samma fart och krampaktiga tag i ratten fick jag sedan spåra mig tillbaka ut genom bostadsområdet. Den större vägen var i alla fall lite plogad, så när jag väl tagit mig ut ur området gick det bättre att köra.

Väl tillbaka från affären fick jag göra allt i omvänd ordning. Det var fortfarande inte plogat, så gasen i botten fram till porten. Upp med matkassarna och sedan ner och hämta pojkarna och bära upp dom i babyskydden. Eftersom att dom sov ville jag inte väcka dom då jag skulle bli tvungen att köra ner bilen till parkeringen på en gång. Det är parkeringsböter direkt om man stannar mer än en kvart. Så dom fick sitta kvar i babyskydden i hallen medan jag gasade ner till parkeringen och med raska steg trampade genom snön upp till mitt bostadshus. Dom hade inte vaknat den här gången heller som tur var!

Jag råkade på en granne som småpratade lite om snön. Han hade pratat med fastighetsskötaren och ifrågasatt varför det inte var plogat än. Till svar hade han fått att traktorn var trasig och att det var därför. Jo tjena! Snöskyffeln var väl också trasig då, för trappor och gångvägar var inte heller varken skottade eller sandade!

Jag ska väl inte vara förvånad egentligen. Under de, snart 14, åren jag bott här så har alltid snöskottningen fungerat uruselt. Var det i fjol det var så många lediga dagar runt jul på raken? Hur som helst. Plogningen utfördes, men inte snöskottningen. Trappor, gångvägar och portar förblev oskottade då det är fastighetsskötaren som gör sånt, och han hade väl julledigt som alla andra. Du kan ju tänka dig själv hur det såg ut efter flera decimeters snöfall och de plogvallar som blev efter att hjullastaren varit där ett par gånger!

Väl hemma och med matvarorna uppackade så öppnade jag posten. Jag hade fått fakturan från Klarna efter att jag beställt blöjorna från lekmer.se. Jag skummar igenom den och ser att ena raden visar en påminnelseavgift på 60 spänn. Först då inser jag att det är en påminnelse jag håller i min hand. Nån faktura hade jag aldrig fått.

Jag har inte varit sen en enda dag med en betalning. Inte sen jag var i tonåren i alla fall. Så det är klart man surnar till över att få både påminnelseavgift och ränta (jo ränta var också upptagen på påminnelsen) när man inte ens fått chansen att betala i tid.

Jag ringde Klarna och tjejen jag pratade med sa att det var upp till mig som kund att efterlysa fakturan om jag inte fått den. Det hade inte ens gått en månad sedan jag beställde och vad vet jag om hur ofta Klarna fakturerar? En del företag har ju månadsvis fakturering. Jag upplyste tjejen om detta och sa att jag hade börjat funderat på om den inte skulle komma snart, men eftersom att det inte gått en månad så hade jag därav inte efterlyst den än. Efter många om och men så tog hon i alla fall bort påminnelseavgiften och räntan.

Som sagt… det var inte min dag!

One thought on “Klagomuren

  1. Det har hänt flera gånger att jag haft mer otur just fredagen den 6e än fredagen den 13e. Vad gäller Klarna har vi haft samma problem vid nåt tillfälle när vi beställt nåt och fakturan gått via dem. Blir inte klok på hur deras faktureringsrutiner är.

Lämna ett svar