Klämmigt

Häromdagen kom paketet med Fill n Squeeze som jag beställde förra veckan och igår fyllde jag en första omgång påsar 🙂

Grabbarna var supertrötta och griniga vid frukosten så det blev bara några skedar gröt innan jag gav upp och gav dom välling i sängen i stället. Men gröten kastades inte bort! Nä, den la jag i en matmixer tillsammans med banan, äpple och ananas och så mixade jag till det blev en slät kräm av allt. Sen fyllde jag påse efter påse.

fillnsqueeze

Jag gjorde även en sats med mannagryn, ananas och apelsin. Förutom att det blev lite läckage vid byte av påse så var det väldigt lätt och fort gjort att fylla påsarna. Att äta var desto svårare 😛


Fast det är ju inte påsarnas fel. Damien har inte lärt sig riktigt hur man äter från klämmisar. Kevin suger i sig innehållet i ett nafs, men Damien klämmer ut innehållet i luften istället. Så det blir bäst för alla om mamma matar istället. Fast det tycker ju såklart inte grabbarna. Dom vill äta själva och helst ha en varsin påse, för det blir ett himla liv när man byter mun. 😛

Med påfyllnadsapparaten så kostade det ungefär 25 kr per påse, alltså ungefär det dubbla mot 1 klämmis på mataffären. Efter andra påfyllningen har man alltså betalat lika mycket som industritillverkade klämmisar. Bortsett från kostnaden för innehållet i dom egna klämmisarna då förståss. Därefter är det bara innehållet man betalar för, och det är ju inte många kronor det inte! Man kan ju ha precis vad man vill i klämmisarna… frukt, gröt, yoghurt, pudding, jouice eller puréad mat. Dom går både att frysa och köra i micron och det är ju mer än vad dom industritillverkade klarar. Kanon till mellis, utflykter eller när man är på resande fot.

Enda nackdelen, som jag ser det, är att det är lite besvärligt att rengöra påsarna. Man sköljer dom med diskmedelsvatten och sedan rent vatten, på samma sätt som när man fyller dom med gotta. Så man kan inte öppna dom för att göra rent dom. Men det finns ju dom varianterna också… klämmisar med zip-lås.

(Och som alltid… Nej, jag får inte betalt eller någon som helst sponsring för att skriva det här inlägget. )

Lämna ett svar