Klätterapa

Att grabbarna är som natt och dag har väl kanske inte undgått nån. Kevin är känslig, lugn och tycker om stilla aktiviteter som att pärla, rita och bygga lego och ha långa diskussioner. Damien är väldigt grabbig och ska klättra och hänga överallt, gillar fysiska lekar och det mesta ska gå ut på att visa sig häftigast, störst och starkast. Visst är alla barn olika, men det är ändå rätt underligt att två i exakt samma ålder och miljö kan skilja så fruktansvärt mycket i sättet.

Det är såklart samma på dagis och under en veckas tid så lyckades Damien får två sår. Först hade han klättrat upp på en bänk, eller något liknande, där locket ramlat ner så att Damien ramlat ner från bänken och slagit upp ett stort sår vid näsroten.

Det blev till att åka hem från jobbet för att sätta sig och vänta på att vårdcentralen skulle ringa upp. Det blev alldeles för sent för att dom skulle kunna ta emot honom samma dag, så då blev det en tripp till jourakuten istället.

Min underbara karl kom med plåster och tablettask åt grabbarna och stannade sedan och tog hand om Kevin så att jag kunde åka själv med Damien. <3

Det var nästan 3 timmars väntetid, så distriktssköterskan i receptionen plåstrade om Damien på plats så att vi slapp sitta och vänta. Helt suverän service!! Särskilt när patienten är 4 år och väldigt otålig och dessutom har en läggdags att passa för att inte bli ett monster.

Det kunde inte sys, så det blev kirurgtejp som sen fick sitta kvar några dagar.

Kommentera