Klirr, klirr

Nu har det gått några månader och man har börjat komma in lite i föräldralivet med allt vad det innebär. Bland annat vad barnen kostar varje månad, minskad inkomst etc. borträknad.

Det går ca 600 blöjor per månad, vilket blir runt 500 kronor. Därtill lite hygienartiklar som salvor och sånt för ungefär 100 kr. Ersättningen kostar 98 kr per förpackning och ett paket räcker i ca 3 dagar, så det blir cirka tusenlappen. Pojkarna växer så det knakar så klädinköpet blir runt tusenlappen per månad den också. Och då har jag bortsett från allt som köptes innan pojkarna föddes. Sen har det blivit lite annat lullull som leksaker, nappar, flaskor för runt 300 kr per månad. Försäkring för de små kostar 324 kr per månad och så sparas det 1.000 kr per månad åt dom. Det är ju visserligen inte någon direkt kostnad, eftersom att pengarna finns kvar, men jag räknar med dom ändå eftersom det är pengar som ändå betalas. Det lilla jag… eller pojkarna… får i klädväg och leksaker är så pass lite att det inte gör någon större skillnad.

Tvillingarna kostar nu då alltså cirka 4.300 kr per månad. Jag får 4.796 kr i barnbidrag, flerbarnstillägg och underhållsstöd. Så med den inkomsten så finns det då ca 400 kr kvar per månad som ska gå till annat annat runt ikring. Då tänker jag då på möbler och lite större saker, som gåstol, kommande bilbarnstol etc. Nu köper jag visserligen allt nytt, och det är självvalt, och jag klagar absolut inte över kostnaden. Jag har ju själv valt barnen och det jag handlar och spenderar pengar på 🙂

Det här är ju ändå en rätt liten kostnad med tanke på vad dom kommer att kosta allt eftersom dom växer upp. Mat, kläder, hygienartiklar, hobbys, teknik, fickpengar, mopeder, körkort, bilar…. Hm… man blir nästan lite mörkrädd när man tänker på det. Själv lever jag ju väldigt snålt, även om jag inte aktivt tänker på det. Men jag har aldrig varit nån storshoppare, har inga hobbys som kostar och gör nästan aldrig nåt. Senast jag var på bio var nog i början på 2000 talet! Och krogen har väl inte blivit mer än 1-2 gånger per år de senaste åren. Men det är ju jag det. Jag kan ju varken förvänta mig, eller begära, att pojkarna ska leva så.

Undra om Tonårsbossen fortfarande sänds på TV om sisådär 15 år? Har en känsla av att det kommer att behövas 😛

3 thoughts on “Klirr, klirr

  1. Oj, kostar ersättningen så pass? Vilken köper du då och var? Det har ju blivit aktuellt nu när mina små äntligen kom ut i torsdags 🙂 Två fina pojkar, 3,3kg respektive 3,5 kg. Lite större än vad dina var när de kikade ut 😉 Men så ville ju dina se omvärlden betydligt tidigare än mina också 🙂

    1. ICA Maxi har de billigaste jag har hittat, skiljer dock inte mer än några kronor mellan butikerna. Använder Semper 1, 900 grams förpackning (storpack).
      Semper är lite billigare än Nestlé (Nan Pro 1).
      Ett stort grattis till dig och de små 😀

  2. Känns som kostnaden minskar rejält när man börjar med gröt och välling. Ett tag tyck jag hela barnbidraget gick åt just till blöjor, ersättning och diverse magmedel på apoteket.

Lämna ett svar