Knepig känsla

Vad svårt det är att förklara en känsla man inte känt förut och som inte direkt påminner om något annat. Det enda sättet jag egentligen kan förklara den på är att den påminner om magsjuka. Du vet när det typ snurrar i magen så man blir illamående. Fast kräks gör jag ju inte… Det har jag inte gjort något alls under hela graviditeten. Och knappt annars heller, om jag inte varit bakfull vill säga, för då springer jag skyttetrafik till toalettstolen. Det är väl en stor anledning till att jag knappt dricker alkohol över huvud taget. Ja… innan graviditeten då alltså. Nu blir det absolut ingen alkohol, och inget jag saknar för fem före heller…

Men det där snurrandet i magen… ska det kännas så? Är det för att bäbisarna rör på sig? Är det för att livmodern växer och flyttar på sig?

När det ”knäpper”, eller ”bubblar till” eller vad jag ska kalla det för, då är jag ju rätt säker på att det är sparkarna jag känner, men det där snurrande illamåendet kan jag inte riktigt lokalisera utan det är liksom i hela magen den känslan är.

Nåt annat jag också känt en vecka eller två är att det känns som typ muskelknutar när jag drar med fingrarna längst ner på magen, straxt ovanför troskanten, från mitten och ut mot sidorna. Det är knöligt liksom.

Undra om det finns någon ”Gravid for Dummies”??
Jag verkar uppenbarligen behöva en sån bok 😯

Lämna ett svar