Kompislek

Grabbarnas bästa kompis är en tjej från deras avdelning på dagis som är några månader yngre än dom själva. Dom är så fruktansvärt gulliga ihop och håller handen, hjälper varandra och är verkligen lillgamla, sådär så man inte kan hålla sig för skratt när dom leker tillsammans. Det är speciellt Damien som tagit sig an denna flicka och han är en riktigt gentleman som till och med matar henne vid matbordet.

För någon vecka sedan, när jag skulle hämta grabbarna på dagis, så ville Damien byta bort Kevin mot denna flicka. Han tog tag i flickas hand och sa ”kom” och drog med henne ut i kapprummet, och hon följde villigt med. När jag förklarade att tjejen inte fick plats i bilen så tyckte Damien att han kunde offra Kevin som skulle följa med flickans mamma hem istället.
Dom är ju bara för söta dom små liven 🙂
Det slutade i alla fall med att Kevin fick följa med hem till slut och att Damien skulle fråga flickans mamma om dom kunde leka nån dag.

Efterföljande dag så kom flickan och hennes mamma samtidigt som jag lämnade grabbarna, så då passade vi på att fråga. Och efter det har dom lekt en hel del på fritiden. Det visade sig att flickan bor på samma gata några hus bort, så det är ju nära och bra för småfötter 🙂

IMG_1679
I fredags tyckte jag och mamman att vi kunde äta middag tillsammans. Även hon är ensamstående på heltid med två barn, så vi har ju en hel del gemensamt även vi.
Jag hade laddat upp med tacos och marängswisch till efterrätt och så blev det massor av lek. Mina barn är vilda i vanliga fall, men det är inget mot vad dom blir när dom har kompisar här. Dom blir helt speedade och skriker, springer, drar fram precis varenda pryl och spelar Allan.
Det var jättemysigt både för mig och barnen att ha lite sällskap här hemma och det kan nog växa fram till en fin vänskap för oss alla.

IMG_1711

I går morse vaknade vi till ett trist och blött väder så då tog vi fram lite pyssel. Jag fyllde ballonger med liten vatten och knöt igen, sen fick grabbarna doppade den i färg och stämpla på papper. Damien tyckte det var roligare att använda en roller än ballong, och det var väl kanske inte så förvånande då Damien inte gillar att bli kladdig på händerna, vilket man blir av ballongmålning.

IMG_1725

Senare på förmiddagen så skrev flickans mamma ett inlägg på Facebook och frågade om nån ville ta hennes femåriga grabb en stund då han inte ville följa med på affären. Jag erbjöd mig självklart och en stund senare lämnade hon sonen och fick lite egentid med lilljäntan.

Vi både lekte med lera och tog sen en tur till skogsdungen bakom huset, där det tydligen bodde troll 😛
Femåringen är jättebra med smågrabbarna och erbjöd sig till och med att hålla dom i handen 🙂

IMG_1753

När flickan och mamman kom tillbaka var det lunchdags så jag bjöd in dom att göra oss sällskap. Det blev till en hel lekdag och klockan var runt 16 innan dom begav sig hemåt. Men först gengäldade mamman tjänsten och passade mina grabbar så att jag fick sticka iväg och hämta några paket och handla lite.

Trots trist väder blev det en riktig kanondag och Kevin däckade i soffan direkt när sällskapet gått. Damien var jättetrött, men höll sig vaken till läggdags. Men det är nog ingen tvekan att dom gjorde av med massor med energi igår då dom sov en hel timme längre i morse än normalt, trots att Kevin somnat 2 timmar innan läggdags. Det tackar mamma för! 😀

Kommentera