Ladda batterierna

Det är oundvikligt att små barn får saker som låter och lyser. Speciellt med mig som mamma! Jag kan ju inte låta bli att köpa nya saker åt trollen. 😛
De flesta av dessa drivs ju av batterier så det kommer att gå en uppsjö av batterier genom åren!

Tips till er som ska köpa något till en småbarnsförälder… batteriladdare och uppladdningsbara batterier!! Handdammsugare och robotdammsugare är också bra tips. Och matmixer, eller ännu hellre en matberedare. Jag önskar jag hade en handdammsugare nu när barnen är små, för oj vad skräpigt det blir precis överallt. Nu har jag ju roboten som går minst en gång om dagen, men det vore kanon med en handdammsugare också som tog stolar, bord och skymslen och vrån där roboten inte kommer åt.

Jag har själv nu satt upp en batteriladdare på inköpslistan. Efter att ha surfat runt lite så tyckte jag att Cotech batteriladdare från Clas Ohlson gav mest för pengarna, och var dessutom en av de billigaste. Den kostar 299 kr och laddar 4 st AA samt 4 st AAA samtidigt. Dessa batterier medföljer. Dessutom medföljer både 240 volts och 12 volts laddare, så man kan alltså ha med den på resa och ladda batterier i bilen. Perfekt! Ett 4-pack med extra batterier av märket Cotech kostar 129 kr, alltså 30 kr billigare än motsvarande från Varta.
Det fanns även en annan Cotech laddare för samma pris som även kunde ladda tre andra batterier och har en display som visar status. Men till den följer inga batterier med. Så med 4 AA och 4 AAA batterier, vilket då medföljer den andra modellen, blir istället kostnaden för den 557 kr. Men å andra sidan så kan man ju ladda fler typer av batterier.

För att fortsätta på ämnet ’Ladda Batterierna’ så måste jag säga att jag det är enormt lättsamt med tvillingar. Förstå mig rätt… det är absolut inte guld och gröna ängar och dom första 6 månaderna var riktigt jobbiga. Men nu… ju längre tiden går, desto äldre dom blir… Man får verkligen igen för allt slit, sömnlösa nätter och frustration över att inte räcka till.
Pojkarna leker så snällt med varandra… eller på egen hand med varandras sällskap. Det ger mig tid till att ta hand om hushållet, äta och jobba lite emellanåt. För jo… jag har landat ett jobb. Men det återkommer jag till i ett annat inlägg.

Visst är det en utmaning att ha två små samtidigt många gånger. Speciellt när man ska iväg nånstans eller när det är grinkalas här hemma. Men med ett barn tror jag man får ägna mycket mer uppmärksamhet åt det ensamma barnet än när två leker med, och roar, varandra.

Jag får tid att ladda mina egna batterier och ha egentid, även om den såklart även omfattar tid med pojkarna. Men att kunna sitta i soffan och ta mig en kopp kaffe och kolla TV medan pojkarna leker med varandra på golvet, det är för mig egentid. Eller att kunna diska, tvätta och torka krigszonen i köket efter senaste måltiden… det är också egentid för mig.

Även om jag varit grinfärdig många gånger under de senaste, snart, 8 månaderna, så har jag inte ångrat mig en sekund att jag valde att behålla mina små underverk. Fördelarna övervinner nackdelerna med sååå mycket att det inte ens går att jämföra.

lekkompisar

Lämna ett svar