Laga skor

Vad svårt det är det här med rätt kläder för väder.

På dagis har grabbarna alla möjliga uppsättningar för att alltid kunna vara utomhus – ja hemma också för den delen, men man drar ju inte med sig halva garderoben när man ska nånstans.

Det har varit rätt regnigt, men så kom en dag med strålande sol så klart grabbarna skulle ha på sig gympadojorna. Problemet var ju bara att det var fullt med vattenpölar överallt och självklart skulle grabbarna kliva och hoppa i varenda pöl dom hittade.

”Det är ju bara att ta bort barnen”, kanske du tänker. Jo, tjena! Med två som springer åt varsitt håll är det omöjligt att hindra båda från att hitta på något tok eftersom man alltid springer efter nån av dom.

Till slut gav jag upp mina försök att förhindra dom från att kliva ner i pölarna. Om dom lär sig att man blir kall och blöt så kanske dom inte vill kliva ner i pölarna igen. Eller hur!?

image

Trots att dom var genomvåta så plaskade dom på för glatta livet.

Nu hade dom då alltså tygskor på fötterna och jag äger ingen skotork (än). Elementen, som brukar få agera tork, var kalla trots att dom stod på max. Barnen behövde ju skorna följande dag på dagis, så det var ju bara att dra på ugnen.

Straxt under 50 grader och med massa hushållspapper instoppade i skorna för att dra åt sig fukten, så fick dom stå där några timmar. Jag bytte pappret några gånger under tiden och istället för droppande våta, så var dom nu bara fuktiga. Tyvärr var dom inte helt torra på morgonen, men det fick duga.

image

Lämna ett svar