Lång fredag

Idag har det varit en väldigt lång dag.

4.30 började babyvakten låta. Det var ju bara till att kliva upp och ta hand om trollungarna som sovit färdigt för natten. Men jag ska inte klaga. Dom vaknade bara en gång i natt… eller var det två? Man är ju helt dagvild så jag kan snart inte skilja upp från ner :/
Hungriga små troll hade jag i alla fall, så dom var inte ett dugg sugna på att vänta ända till 6.30 på frukostgröten, så den fick jag servera en timme före. Efter en stunds lek började det välbekanta tröttgnällandet och ingenting dög, så det var bara i säng med dom igen. Även om dom sover 1-2 timmar, så tycker jag inte att jag hinner nåt på den tiden. Jag städar undan efter frukosten och så sätter jag mig och kollar mail och Facebook, och vips så har dom vaknat. Tiden bara rinner iväg!

Eftersom att dom åt frukost så tidigt så blev nästa måltid mycket tidigare än vanligt den också. Normalt sett hade jag gett dom något mellanmål, men eftersom att jag planerat ett shoppingbesök, så gav jag dom lunch istället. Damien matvägrade som vanligt. Jag fattar inte varför?! Allt som kommer med sked vägrar han, om det inte kommer från min tallrik, vill säga. Då vill han gärna smaka. Det knepiga är att dom kan få exakt samma sak, fast i mosad eller puréad form, men det duger inte. Det han får sitta och kladda med själv går också bra, men det blir ju så lite som hamnar i magen då :/

Det är ju bara att fortsätta erbjuda honom mat och hoppas att han en dag börjar äta lika friskt som Kevin. För där gapas det som värsta fågelungen så fort man visar en sked 😀 Nu får jag ge Damien välling och ersättning som komplement efter varje måltid.

Hur som haver… jag gav dom lite köttgryta med potatis, men jag orkade inte ställa mig och puréa frukt, så till efterrätt fick dom Turkisk yoghurt med bär, vilket jag redan hade färdigmixat. Dom såg ut som två blåbär efteråt och eftersom att vi skulle iväg och shoppa så blev det enklast att slänga dom i ett bad efteråt istället för att ta fram två dussin tvättlappar och ändå missa hälften.
Diskhon är en väldigt bra badbalja för snabb-bad. Några centimeter vatten och dom sitter som kungar där sen och plaskar glatt. Ja, inte samtidigt då alltså, det får dom ju inte plats med. 🙂

Badade och torkade så drog jag på dom UpnGo blöjor från Libero. Det var första gången som denna sorten provades, och jag kan säga att det inte blir något nytt köp av dom på bra länge. Efter några timmar var dom så blöta att det bokstavligt talat rann kiss ur dom! Jag kör ju Pampers Active-fit eller Baby-dry annars, och jag har aldrig haft problem med väta med dom. Inte ens efter 12-13 timmars nattsömn. Visst är dom tunga som bara den på morgonen, men det har aldrig läckt ut en droppe och dom är heller inte blöta när blöjan åker av. Smått fuktiga som värst.
Jaja, nog om blöjor.

Jag la grabbarna i spjälsängarna för att springa ut med soporna och när jag kom tillbaka in, typ 2 minuter senare, för att klä på dom kläder, så hade dom tvärslocknat. Hahaha. Så typiskt! Sover när dom ska vara vakna och är vakna när dom ska sova. Skrotungar! 😀
Men kläderna skulle på! Så var det bara… Kevin vaknade till och gnydde lite missnöjt men somnade om innan jag var färdig med att klä på honom. Damien sov ända till det var dags för att ta på jackan. Då vaknade han och var supergrinig över att ha blivit väckt. Tror jag det, stackarn!

När jag till slut bar ner grabbarna till vagnen å vaknade även Kevin. Sen höll dom sig vakna under bilresan till shoppingcentrat, under shoppingturen och lunchen på IKEA och i samma stund vi klev ut ur varuhuset så däckade Kevin. Jag fortsatte shoppingturen i det intilliggande shoppingcentrat där vi mötte upp pojkarnas farmor. Damien blev mer och mer grinig och missnöjd i vagnen så vi fick turas om att bära honom ömsom som han fick sitta i vagnen. Trots att han var supertrött så vägrade han sova. Men Kevin han sov så gott så..

Efter några timmar blev det dags för mat igen för pojkarna. I vanlig ordning var Kevin fågelunge och Damien vägrade äta. Det är tur man vet hur han fungerar, så jag hade en tetra ersättning med också. Och det sa det bara slurp om, så var det slut så jag fick fylla på flaskan med lite till. Då först somnade Damien. Men inte var det lång stund han sov inte. 20-30 minuter kanske.

Några varv runt shoppingcentrat senare så var klockan snart 17 och det var dags för pojkarna att få åka hem och sussilussa. Efter en kvart hemma så var det gonatt!

Efter nästan 7 timmars shoppingrunda så var det inte bara pojkarna som var trötta. Jag håller själv på att se dubbelt av trötthet snart, så det är dags för mig också att natta nu… lagom till att andra människor häller upp första fredagsgroggen 😛

Lämna ett svar