Lugn och ro

Nu är man tillbaka i civilisationen efter två nätter i skärgården.

Jag hade ju sovit dåligt natten till midsommarafton och inte blev det mer eller bättre sömn i tältet. Med tanke på utrymmet för de små där inne i magen så ska jag väl egentligen inte klaga, men oj vad knöligt och bökigt och trångt det var i det lilla tältet. Det får nu fortsätta som ett lektält åt systerdottern för med två små kommer jag knappast att kunna använda detta tält igen.

midsommartalt

Att det skulle vara musik och stoj visste jag ju sedan tidigare år, men volymen var bra mycket högre i år och det var stört omöjligt att somna på grund av det. Det blev ju inte bättre av en stormage som gjorde att jag inte kunde hitta något bra sovläge. När det vid fyra tiden på morgonen blev tyst kunde jag äntligen somna in… en stund i alla fall. Vid fem var det bara till att åla sig ut ur tältet för att gå in på toaletten. Tillbaka i tältet igen kunde jag somna in. Men en timme senare sken solen rakt på tältet så det blev som en bastu där inne. Ut ur tältet igen, en till kisspaus och så en näve halvmjuk chips som stått framme sen gårdagen och lite jouice till det medans tältöppningen fått stått vidöppet ett tag för att svalna. Ja så här höll jag på till runt niotiden då jag insåg att det var lönlöst att ens försöka somna, så jag klev upp och började röja undan efter midsommarfirarna. Grisar säger jag bara! Hahaha.

Lite frukost efter det och sen ett nytt försök att få sig en blund, men näe… det var alldeles för varmt och obekvämt.

Några timmar senare hade jag packat ihop tältet och mina saker och var på väg tillbaka till syster och svågers hem. På vägen stannade jag till för att hämta upp deras hund som varit på hundpensionat ett par nätter.

Nu ligger vi båda, hunden och jag, utmattade och trötta och ser fram emot en dag och kväll av tystnad och svalka.

Lämna ett svar