Lysande sickan!

När det var dags att börja tänka på nytt skoinköp kom jag på den geniala iden att stoppa ner grabbarnas fötter i lera för att mäta längden. Jag gjorde mig egen play-doh och tryckte ut leran i en köksform så att den skulle hålla formen vid mätning och också vara lättare att hantera när man skulle stoppa små bäbisfötter däri.

Här är play-doh receptet jag använde;

2 dl vetemjöl
1 dl salt
1 msk olja
2 dl kokande vatten
1 msk citronsyra
Livsmedelsfärg

Blanda torrvaror, häll på vätskor å dega.

13 cm uppmättes deras små tossingar.

Jag tyckte det var synd att kasta bort deras avtryck så jag ville göra nåt schysst med dom. Det är nu jag kom på att jag borde valt trolldeg, då play-doh inte riktigt vill stelna. Men, men. Jag körde på ändå. Det fick bli som det blev.

 

image

Vit färg, glow-in-the-dark färgpulver, hobbylim, ribba ramar från Ikea, svart tyg och Karlssons klister utgjorde min materialåtgång. Och så även 4 små skruvar som jag skruvade i från baksidan för att den tunga, inte riktigt stelnade, klumpen skulle sitta kvar ordentligt.

Jag målade avtrycken i vit färg. När det var heltäckande och torrt blandade jag hobbylim och glow pulver och målade själva fotavtrycken. Därefter klädde jag bakstycket på ramarna med tyg och limmade fast på baksidan där tyget vikts över. Sedan använde jag Karlssons klister på baksidan av fotavtrycken och fäste i mitten på tyget. Från baksidan skruvade jag i skruvarna. Sedan monterade jag ihop ramen igen.

Lämna ett svar