Morgonöverraskning

Jag ska börja med att varna känsliga läsare… 😛

Som vanligt blev jag väckt i morse av ljud från babymonitorn och gick in i grabbarnas rum för att ta upp dom. Jag började med Damien, då Kevin fortfarande låg och drog sig lite i sin säng. Han är så mysig på det sättet. Damien är mer som mig… nu är jag vaken, nu vill jag upp! Men Kevin ligger där med sin snutte och tutte och myser och har inte alls bråttom att komma upp ur sängen.

Bytte blöja på Damien och förväntade mig en bajsblöja då det luktade lite skumt. Dom brukar ju inte bajsa förrän efter frukosten, men det blev ju ett mål straxt efter klockan 3 i natt, så det det kanske hade tryckt på lite innan.
Men någon bajsblöja fanns inte. Bara en väldigt tung kissblöja. Kevin var för långt ifrån, så jag tyckte inte att det borde kännas ända till skötbordet om han hade bajsat, så jag antog att lukten kom från soppåsen precis nedanför skötbordet.

Men Damien i armen tog jag några steg fram till Kevins säng för att hälsa honom godmorgon. Goknoppen min som låg på mage med huvudet mot fotändan och myste min sina lilla tutte och snutte. Då inser jag att lukten bara blir starkare ju närmare jag kommer, och döm om min fasa när jag ser Kevins bara rumpa och lägger ihop ett och ett.

Hade jag en dålig dag igår så började ju inte den här nåt bättre kan jag säga!

Jag satte ner Damien på golvet och gick och fyllde i lite vatten i badkaret. Sen tog jag Kevin under armen och satte ner honom i vattnet, fullt med babyolja, och började skrubba! Jag tror att han visste att han gjort något tokigt, för han sa inte ett ljud under hela tiden.
Med Kevin ren gick jag in i barnrummet och skådade hans ”mästerverk”.

suprise

Precis allt var nerbajsat… påslakan, täcke, kudde, örngott, filt, snutte, napparna, spjälsängsskyddet, lakanet och även sängen! Jag kan säga att jag är glad över att jag använder plastlakan under bomullslakanet, för även det var fuktigt och missfärgat. Hade jag inte haft det så hade jag fått göra rent hela madrassen!
Efter att ha sköljt av lakanet som var helt insmort i brun gegga, så åkte allt i tvättmaskinen. Åh, underbara tvättmaskin! Vilket öde om man inte skulle haft tvättmaskin hemma, utan behövt använda tvättstuga. Inte bara just för det här tillfället, utan rent generellt. Tvättstugan ligger i källaren i ett annat hus, och hiss finns det ju inte. Tänk, vilket bestyr!

Men en renbäddad säng åt Kevin blev det sedan dags för morgonvällingen med en påföljande tupplur och med det en lugn stund åt mamma att dricka kaffe och blogga om morgonens bestyr 😛

Nu kan man pricka av det på listan också: 9 månader och 7 dagar gammal – Kevin kan ta av sig blöjan!

3 thoughts on “Morgonöverraskning

Lämna ett svar