Namnlappar vs. LetraTag

Något som alla småbarnsföräldrar ”drabbas” av är namnmärkning. Det vanligaste är väl att man använder en textilpenna och skriver i kläderna, men jag tycker att dessa pennor dels är så tjocka så det är svårt att skriva på den lilla ytan man har och färgen lätt flyter ihop så texten knappt blir läsbar, och så har man ju även problemet att det inte alltid finns någon lapp att skriva på och man kan sällan skriva direkt på plagget då färgen går igenom och syns från räta sidan.

Jag har nu testat två olika typer av namnmärkningar; namnlappar tryckta av namnmarkning.se (billigaste jag hittat med 129 kr för 180 st) samt Dymo LetraTag som finns att köpa på ex Clas Olsson.

Namnlappen var enkel att stryka dit. Lägg lappen där du vill ha den med bakplåtspapper över, lägg strykjärnet med högsta temperaturen som plagget tål i 10 sekunder – klart.
Med dymon tar påstrykningen mycket längre tid! Lägg lappen du skrivit ut på plagget med bakplåtspapper över och stryk på mellanhög värme i 10 sekunder. Låt kallna, upprepa detta två gånger till. Sedan ytterligare en gång på kanterna.

Fastsättningen vinner namnlappen med råge!

 

namnmarkning_1

MEN… Resultatet blir väldigt mycket bättre med dymon. Namnlappen kladdar ut, och då har jag självklart provat på flera olika plagg och material och även exakt samma plagg med dymon. (Även om bilderna visar olika plagg).
Så resultatet är det istället dymon som vinner stort.

 

namnmarkning_2

Hållbarheten återstår att testa, men eftersom att namnlappen kladdar in sig i tyget så känns det som att den kommer att sitta fast bättre. Men jag ska inte svära på att det är så. Namnlappen går att tvätta i 90 grader medan dymon går att tvätta i 60 grader. Själv tvättar jag i princip allt på 40 grader och vem är det som brukar tvättar högre än 60 grader? Så på den fronten spelar det ju inte nån större roll i alla fall. Båda kan tvättas i ”normala” 40-60 grader.

Dymolappen går även att ta bort genom att åter stryka på lappen och pilla bort med pincett, det lär det knappast gå med namnlappen då den, som sagt, kladdar in sig i tyget.

Prismässigt blir namnlappen billigare, men med dymon så har man ju dels valfriheten att kunna skriva vad man vill och med olika text och bilder/ikoner på alla lappar om man så vill. Det finns ingen begränsning på längden på texten, men däremot är det max 2 rader.
Dessutom så kan man ju använda dymon inom andra områden också då det även finns olika typer av klisterremsor, så man kan ju även märka upp leksaker, cyklar, matrester, brevlådan eller vad man nu vill märka upp.

Så… Under förutsättning att dymolappen sitter kvar tvätt efter tvätt (vilket den enligt recensioner ska göra), så vinner letratag märkningen min namnlappstest.

3 thoughts on “Namnlappar vs. LetraTag

  1. Filur namnlappar är absolut bäst! Sitter till och med kvar i strumpor tvätt efter tvätt och det är klistermärken, tål torktumling, diskmaskin och typ allt. Kostar 135:- för 180st, och det tar två sek att klistra fast. Går även bra att bara dra bort lapparna sen.

    1. Tack för tipset 🙂
      Väldigt fina namnlappar hos Filur kan jag konstatera 😀
      Dom strykfria, som du skriver om, kostar dock 175 kr för 180 st vad jag kan se, men dom som är likvärdiga dom jag skrivit om (strykas på), kostar 135 kr för 120 st (alltså 60 st mindre än hos namnmarkning.se) 🙂

Lämna ett svar