Namnyra

För runt två månader sedan så skrev jag om de namnförslag jag har på bäbisarna.

Så fruktansvärt svårt det är att komma fram till ett beslut!! Det är väl visserligen inte hela världen om man inte har ett namn färdigt från dag 1, men kontrollfreak som man är… 😛

Bäbisarna kommer att få tre namn vardera.

Ettan har jag bestämt tilltalsnamn och ett andranamn på, men jag har svårt att besluta om det sista namnet. Jag har väl två namn som jag väljer mellan, men jag tycker ändå inte att det känns riktigt klockrent.

Tvåan vet jag vilka tre namn det kommer att bli, men inte i vilken ordning! Jag kan alltså inte bestämma mig för vilket, av två, som kommer att vara tilltalsnamnet. Ena namnet har jag fått reaktioner om att det är namnet på en, inte så trevlig, karaktär i en film. Det andra namnet hörde jag skrikas ute på gården för ett par veckor sedan. Grannens unge heter alltså detta!

Hm.. det här skulle man ju haft en pappa till hjälp med, men den delen kan jag ju glömma. Och jag tror inte att han och jag har samma smak vad det gäller det här heller, så det blir nog bara jobbigare om han också ska vara med i valet. Jag tror han är mer för traditionella svenska namn, vilket jag absolut inte är.

Mitt i allt det här så blev jag lite nyfiken på vad namnen betyder. Jag är ju inte en sån som tror på att det betyder något egentligen, mitt eget namn betyder ju att är kristen, men jag är inte ett dugg troende. Men det kan ju ändå vara lite kul på något sätt.

Hittade en site som, på flera olika språk, informerar om vad olika namn betyder; Babynology.com

Ettan kommer att bli klok och älskvärd, medan tvåan verkar bli ett riktigt litet busfrö om man får tro på betydelsen.

Lämna ett svar