Nya stolar till stora killar

Idag blev det ett planerat besök hos BVC. Jag var lite orolig över att Damien dricker så mycket och äter så lite, så det blev en extra viktkontroll. Men grabben fortsätter att förvåna, som vid varje kontroll. Han håller sin kurva och ligger dessutom före i utvecklingen, så det finns absolut inget att oroa sig över när det kommer till honom. Inte Kevin heller för den delen, även om han inte gått upp lika mycket eller växt lika mycket sedan förra kontrollen för en månad sedan.

Vid 9 månader + 8 dagar väger Damien 9.140 gram och mäter hela 70,5 cm. Kevin är lite kortare med sina 68,5 cm men tar igen det på vikten som nu visar 9.440 gram.

Efter besöket på barnavårdscentralen åkte vi till Babyproffsen där det var bilstolsdag och kampanjpriser på flera olika bilstolar. Det är ju hög tid att byta ut babyskyddet nu, så jag tog tillfället i akt att kika in där.

Eftersom att jag vill ha ISOfix och en plustestad stol så var utbudet rätt knapert. Men det fanns i alla fall en stol som var nedsatt med en tusenlapp. Efter att ha fått hjälp att testa den i bilen, där den precis gick in om förarstolen och passagerarstolen var dragna längst fram, så slog jag till på två stycken.

Jag är nu 7.598 kr fattigare och 2 stycken BeSafe iZi Kid X3 ISOfix rikare.

http://www.besafe.se
http://www.besafe.se

 

Men än är dom inte monterade. Eftersom att jag och grabbarna sticker iväg på bilsemester i morgon så lät jag bli att byta stol innan, just för att babyskydden är så enkla att ta i och ur bilen då jag har bas till dom, och det lär med säkerhet bli en liten sexåring som kommer att vilja åka bak i bilen med sina små kusiner och jag har ju inte så där jättestor lust att montera i och ur en bilbarnstol inför varje åktur 😛

Lämna ett svar