Öppet hus på dagis

För en vecka sedan hade dagis öppet hus, något som dom har varje år. Då är det ansiktsmålning, pysselstationer, tipsslinga och hamburgegrillning. Jag tycker det är jättetrevligt att dom gör saker där föräldrar kan få vara med.

Ni som följer min blogg vet att jag har haft en hel del klagomål på dagis, så därav ska jag även passa på att ge lite ros. Det tycker jag inte är mer än rätt.

Jag blev kallad till föreskolechefen på grund av de klagomål som jag skrivit om här på bloggen. Med på mötet var även två pedagoger.
Vi gick igenom de klagomål jag hade och bollade även förslag på vad man kunde göra för att förbättra eller förändra det som jag inte tyckte fungerande. Renligheten i hallen har jag redan sett en förbättring av och flera andra saker som togs upp, bland annat bristen på information till föräldrar – och i god tid, är väl något man får se an.

Vi har även haft utvecklingssamtal som jag tyckte var väldigt positivt. Pedagogerna hade ungefär samma uppfattning om barnen som mig, men vissa saker är det tvärtom hemma mot på förskolan. Barnen utvecklas som dom bör och pedagogerna har inte sett något alarmerade i deras utveckling. Men dom har sett behovet att barnen behöver egentid med sin mamma, och det tog dom upp. Självklart hade jag velat kunna ge dom egentid, men det är ju inte så lätt när man är ensam på heltid utan avlastning. Pedagogerna hade funderat över detta, då dom vet vår situation, och erbjöd att jag kunde få lämna ett barn 2-3 timmar på fredagar, då jag är föräldraledig, och få egentid med det andra barnet. Ja och att växla barn varannan gång då självklart. Jag blev såklart jätteglad över det här erbjudandet! Grabbarna behöver verkligen det, och jag kan inte ge dom det annars.
På småbarnsavdelningen var dom väldigt strikta med tiden som barnen fick vara på förskolan, så jag tyckte det kändes onödigt att ens fråga på storbarn. Hur det än är så är det ju samma förskola. Men jag är superglad över att dom sett och satt grabbarnas behov först, trots att dom har som minst personal på fredagar.

Hur det kommer att gå att bara lämna ena på dagis och ta med den andra hem igen är en annan femma 😛

Kommentera