Över men inte slut

Nu är officiellt julhelgen över, men vi har några dagar kvar av julfirande här.

Veckan börjande som vilken vecka som helst med jobb och dagis. I onsdags, dagen före dopparedagen, så slutade jag lite tidigare och jag hämtade barnen och åkte hem för att göra i ordning för barnens yngsta morbror som skulle komma på eftermiddagen.

Klockan 17 ringde min brorsa och hade kört de 60 milen och var nu framme i stan, men han skulle köpa lite julklappar innan han kom, så det blev till att lägga barnen till slut och så fick dom sig en riktigt överraskning på julaftonsmorgon istället.

Barnen vaknade som vanligt vid klockan 6 och gick in till vardagsrummet. Där låg morbror och sov! Men det skulle han inte göra länge 😛

Efter morgonvällingen så blev det julklappsöppning här hemma. Eftersom vi inte skulle vara hemma när tomten kom så kunde vi lika gärna öppna alla paketen på morgonen, istället för det traditionellsenliga ”morgonpaketet”.

IMG_8905[1]

Barnen fick skor, massa olika bilar, play-doh set, dinosaurier och ett bilgarage. Mest roligt var nog tiokronorsficklamporna dom också fått 😛

Efter julaftonsfrukosten så åkte vi iväg till morfar. Min och min brors morfar då alltså. Han sitter i rullstol och har syrgastub kopplad till sig och mediciner överallt, så att ha två små orkaner där är inte det lättaste så det blev en snabbvisit innan vi åkte vidare till min pappa, alltså barnens morfar.

Barnen åt lite lunch och lekte och det var inte direkt juligt utan som vilken dag som helst. Det var ju egentligen vara ett stopp på vägen till det ”riktiga” julfirandet. När det blev dags för oss att börja röra oss vidare så åkte barnens klappar fram….

IMG_8949

Jag gissar starkt på att det är några som längtar efter snö nu. Dom små fjunen som låg på backen kunde man ju typ blåsa bort 😛

Den dryga timmen det tog att åka till nästa ställe så sov barnen, tack och lov. Inte just det att dom sov så att det blev lugnt i bilen, utan för att dom verkligen behövde lite sömn. Speciellt om dom skulle orka med resten av kvällen utan att bli alldeles för odrägliga.

Efter Kalle Anka och julmiddagen så kom tomten. Jag trodde att barnen skulle vara rädda för tomten. Det är ju mer en regel än undantag bland små barn, men icke sa nicke. Tomten, vilken var min bror, fick både puss och kram till och med.

IMG_8995

Barnen fick lite kläder från andra sidan Atlanten, vilka jag i förväg ”beställt” och lite pennor och målarblock, och så Blixten och Bärgarn från filmen Cars, vilka dom sprang omkring och lekte med nästan hela kvällen.
Trots att barnen sovit dryga timmen, så var dom övertrötta och man hade kunnat tro att dom gick på speed eller nåt. Dom sprang omkring, hoppade, skrek och stojade och hade jätteskoj. Det är ju lite jobbigt när man är hos andra då man måste hålla koll på dom hela tiden så att dom inte rör eller förstör. Men det gick faktiskt över förväntan och mina kusiner hjälpte till att underhålla och passa barnen.

Framåt 18 tiden började vi röra oss hemåt. Vi hann inte många meter i bilen innan grabbarna däckat 😛

På juldagen åkte min bror iväg en sväng och kom sedan tillbaka med en gul och vit liten lapp. En parkeringsbot. Jag blev väldigt förvånad när han sa att han hittat den på min bil. Jag har ju förhyrt parkeringsplats! Men mitt i all jultrötthet och diskussionen som pågick mellan mig och min bror när jag parkerat på julaftonskvällen så hade jag ställt mig två platser åt fel håll. Jag hade bara kollat att motorvärmarstolpen stod på rätt sida om bilen, inte att det var rätt plats 😛 Så klantigt! Det är ju bara le och se glad ut och betala de 800 spänn för mitt ärliga misstag 🙁

På juldagskvällen knackade det på dörren och där stod min andra bror med sambo, barn och även in systers dotter. Det var ju planerat så inte någon överraskning för mig, men däremot för trollen. Vi hade börjat göra iordning oss för kvällen, då jag trodde att brorsan skulle dyka upp senare än han gjorde, men när hela gänget dök upp innan grabbarna hunnit i säng så var det ju bara att glömma läggningen.

Det blev ytterligare en julklappsöppning och grabbarna fick en bondgård, ritleksaker och play-doh lera. Självklart ville dom börja leka med det på en gång, men där blev det stopp. Hela hemmet var full med folk och deras packning så leksakerna åkte undan så får vi ta fram dom en dag när det är lite mindre rörigt här hemma.

Alla kusinerna var samlade till slut och pojkarna är nu helnöjda!

IMG_9032[1]

Min yngsta bror åkte hem igår, på annandag jul, men min äldsta bror blir kvar till i morgon eller på tisdag, så vi har i alla fall lite mer julmystid med familjen.

Trots att hemmet är upp och ner med så mycket besök så gör det mig inget. Jag får jättemycket hjälp av brorsan, hans sambo och systerdottern så det kompenserar upp med råge! Dessutom så får ju faster gosa lite bäbis igen 😛

Lämna ett svar