Pampers vs. Libero

Jag har ju bara använt Libero och Pampers blöjor då jag använt varenda rabattkupong och kampanj jag kommit åt, och det då blivit hyffsade priser på dessa. För att inte sticka något under stolen… dom är ju faktiskt bättre än budgetvarianterna. Även om jag nu inte provat något annat på mina barn. Men det är ju liksom allmän kännedom i ”barnbranschen”.

Pris

Prismässigt mellan dessa är det nästan hugget som stugget, om man betalar ordinarie pris. Det varierar lite från affär till affär, men ungefär så här ser prisbilden ut för storlek 2:

Libero Pampers
Pris 60 kr 108 kr 65 kr 93 kr
Antal 36 88 33 80
Jmf pris 1,67 kr 1,23 kr 1,97 kr 1,16 kr

Nu är det inte taget hänsyn till rabatter som man kan få via medlemsklubbarna eller mataffärerna. De stora matkedjorna brukar även ha kampanjer på blöjor emellanåt.

För mig går det ca 10 blöjor per dag och bäbis. På en månad blir det då 600 blöjor! Jag skulle då alltså tjäna 42 kr per månad, eller 504 kr per år, genom att välja Pampers (om jag nu behövde betala ordinarie pris vid varje köp)

Kvalitét

När det kommer till tätheten så tycker jag det är ungefär samma. Ingen som läcker om blöjan sitter rätt och det rätt storlek. Såvida det inte är en dunderladdning såklart så att blöjan fylls till både längd och bredd. Då är det ingen av dom som lyckas hålla 100% tätt.

Huden känns torr vid blöjbyte oavsett blöja (om dom inte bajsat då såklart 😛 ). Vid extrem nerkissad blöja så känns dock Pampers lite småfuktig på främre utsidan, men inte så att man blir fuktig om man känner där, eller att det blir fuktmärken på lakanet där dom ligger. Libero är lite mer ”plastig” i ytterhöljet. Personligen gillar jag Pampers, lite mjukare, yttre bättre. Och ett stort plus för Pampers blöjor är att dom har fuktindikator på framsidan. Det är en liten gul rand som blir blå när bäbis har kissat. En annan är ju van, sedan blöjbyte på småsyskonen, att stoppa ner ett finger i blöjan för att känna efter om det är fuktigt. Men det behöver man alltså inte med Pampersblöjorna.

Kardborren på Pampers har en tendens att sitta åt rätt hårt så det är lite halvsvårt ibland att öppna upp den när man ska sätta på ny blöja. Det problemet har jag inte upplevt med Liberos blöjor.

Jag bryr mig inte ett dugg om blöjans dekoration. Den kunde lika gärna vara helvit för min del. Det känns totalt onödigt att ha figurer, blommor etc. på dom. Det är säkert något som höjer priset på blöjan och vad föredrar konsumenten? Billigare blöja eller en ”fin” blöja (som i alla fall inte syns under kläderna). Måste jag ändå välja en av dom baserat på utseendet, så skulle jag välja Pampers av den enkla anledningen att den blöjan enbart har ett litet tryck på framsidan och är därför enklare att snabbt se vad som är fram och bak. Vilket inte alltid är så lätt vid blöjbyte kan jag säga! Det har hänt otaliga gånger att jag hållit på att sätta blöjan bak och fram när man snabbt försöker få på den på en sprattlande bäbis som när som helst kan dra av en stråle på mamma 🙂

Så när det kommer till kvalitén så skulle jag, utan tvekan, välja Pampers.

Medlemsklubb

Både Pampers och Libero har kostnadsfri medlemsklubb där man kan ta del av erbjudanden, information och få små premier/gåvor om man registrerar blöjkoder.

Pampersklubben ger 100 poäng per registrerat blöjpaket från start. Utbudet gåvor man kan välja mellan är dåligt, men det räcker med 4 paket blöjor, alltså 400 poäng, för att få sin första gåva.
Koderna från blöjpaketen måste sparas och kunna uppvisas vid beställning av gåva.

Liberoklubben har mycket större utbud av gåvor, men ger väldigt dåligt med poäng vid registrering av blöjkoder kontra ”priset” för gåvor. Dock kan man även registrera streckkoden från andra inköpta Liberoprodukter. Som ny medlem (brons) får man 50 poäng per blöjpaket, som silvermedlem 55 poäng och som guldmedlem 65 poäng. Man behöver inte spara koderna man registrerar, men däremot behöver man visa upp inköpskvitto om dom så begär.

Liberoklubben är mer personlig än vad Pampersklubben är och även anpassad för tvillingar! På Liberoklubben kan man blogga, den möjligheten finns inte hos Pampers. Båda klubbarna har information om barn och föräldraskap. Pampers har mest generell information medan Libero har anpassad information för just dig och ditt barn.

Vad gäller medlemsklubb så ”vinner” Libero med råge – trots att Pampers har bättre poängsystem.

Utvärderingen

När allt kommer ikring så är det ju priset och kvalitén som spelar roll. Så hade det inte varit för rabatter så skulle jag alltid välja Pampers före Libero.

Men smaken är ju som bäbisbaken 😉

Lämna ett svar