Parkeringstjyv

Att ”stjäla” en handikapparkering är för de flest tabu. Visst är många frestade då de oftast är lediga och precis vid ingången, men de flesta åker förbi den och letar efter en annan parkering, hur långt från ingången de än må vara.

Vid ingångar till större varuhus, köpcentra och affärer brukar det även finnas familjeparkeringar. Dessa är uppmärkta med skyltar, precis på samma sätt som handikapparkeringar, och är på många ställen bredare än vanliga parkeringar, just för att småbarnsfamiljer ska slippa krångla med trånga dörröppningar och för att dom små barnen, som inte tänker på samma sätt som vuxna, inte ska kunna slänga upp bildörren på bilen bredvid.

Av någon anledning tycker ändå väldigt många människor att det är okej att stjäla dessa parkeringar??!

”Men det är ju ledigt”, ”Jag ska ju bara in några minuter”… ja, det finns många ursäkter dom använder för att motivera varför dom ska få parkera där. Det som förvånar mig mest är de småbarnsföräldrar som parkerar där när dom inte har barnen med sig. Dom, om någon, borde ju veta hur värdefulla dessa parkeringar är för oss småbarnsföräldrar.

Bara för att det är ledigt just för sekunden betyder ju inte att det inte kommer någon om 30 sekunder och behöver den platsen. Och bara för att någon bara tänkt använda platsen i några minuter… det kan ju inte jag som kommer och letar efter en plats veta. Det är ju inte direkt så att dom sätter upp en stor skylt ”Jag ska bara stå här 3 minuter”. Hur tänker dom egentligen??

Jag har aldrig ställt mig på varken en familjeparkering eller handikapparkering. Eller… jo, nu, sedan jag fick barn har jag faktiskt ställt mig på familjeparkering 2 gånger. Det är bara dessa 2 gånger som det funnits plats. En gång på ICA och idag på IKEA. Och då besöker jag ändå ICA 3-4 gånger per vecka!

De flesta gånger jag sett någon parkera på, eller lämna, en familjeparkering så har det varit allt utom barnfamilj med barn med.  Idag som exempel, på IKEAs familjeparkering, var bilen bredvid mig en försäljare, eller något i den stilen. En kostymnisse med en pärm och en bil full i dekaler med något företagsnamn. I bilen mitt emot mig var det bilbarnstol i, men det var bara två vuxna människor som satte sig i bilen och åkte därifrån.

Skamligt!!!

Lämna ett svar