Prickig korv

Idag är det dag 3 av vattenkoppor här hemma. Kevin har ännu inte fått en enda koppa, och bör vid det här laget ha fått det om han smittats på dagis som brorsan. Blir han inte smittad nu så lär han nog vara immun! 😛
Lagom till Damien blir frisk kommer det då alltså bara ta någon dag till innan det är dags att vabba för Kevin 🙁

Jag har hållit båda hemma från dagis nu, trots att jag egentligen har möjlighet och rätt att lämna Kevin. Men jag tyckte det var bäst att även Kevin stannade hemma. Man smittar ju redan 1-2 dagar före vattkopporna visar sig, och hade nu Kevin blivit smittad på dagis, så hade han ju varit smittsam dessa dagar så då tyckte jag att det var onödigt att riskera att smitta andra barn. Hade Damien inte fått vattkoppor så hade jag visserligen lämnat båda barnen ändå, trots att det fanns risk att dom skulle vara smittade. Men dom kunde ju lika gärna vara fullt friska och jag kan ju inte vabba i all evinnerlighet ifall att, liksom. Det är ju dessutom inte tillåtet att ta ut tillfällig föräldrapenning i det läget heller. När det alltså inte finns en konstaterad smittorisk.

Kopporna har blivit fler och Damien har röda märken på mage, rygg, lår, ljumskar, armar, hals och hårbotten. Allt från en knappnåls stora till en tioöring. Han börjar även bli besvärad av kopporna. Han har sovit dålig i natt och gnällt en del. Det verkar klia och när han kliar gör det ont. Men för det mesta är han pigg och på bra humör, men den dåliga sömnen tar ut sin rätt så hans tålamod är inte det bästa.

image

För att lindra besvären så beslutade jag mig för att åka och köpa Poxclin coolmousse. Det medlet är direkt avsett för vattkoppor (pox kommer från engelskans ord för vattkoppor – chickenpox) och är både lindrande och lägger sig som en skyddande hinna för att förhindra att bakterier tar sig in i de öppna såren så att kopporna blir infekterade. En förpackning kostar mellan 185 kr – 229 kr beroende på vart man köper den.

image

Tyvärr var jag ju tvungen att dra med mig barnen till apoteket – nackdelen när man är ensamstående och har dåligt med socialt nätverk till hjälp. Inte för att barnen hade nåt emot det, men Damien smittar ju så jag hade ju helst velat undvika att ta med honom till offentliga platser inomhus. Men vad gör man?! Jag åkte så tidigt jag kunde så att det åtminstone var så lite folk på apoteket som möjligt. Under besöket på ICA, där apoteket ligger, så var det endast 3 personer – en familj med två vuxna och ett barn, som var inom 10 meter från Damien. Jag passade även på att köpa hem välling, frukt och fruktsoppa så vi klarar oss några dagar i alla fall. Smittan kan ligga kvar i 2 timmar i ett rum, så jag får hoppas att ventilationssystemet fungerar bra och att besökarna inom de närmaste 2 timmarna alla haft vattkoppor.

imageDamien la sig villigt raklång i sängen och ville bli insmord. ”Mer”, sa han efter att jag smörjt in magen och höll fram armarna och benen. Till och med hals och ansikte fick jag smörja in utan några som helst protester. Hoppas att detta medel gör susen så att han i alla fall får sova gott, stackarn.

Lämna ett svar