Proceduren

Att ta sig nånstans är inte det lättaste! Speciellt inte nu på vintern med snö och jäkelskap. Nu ska jag förklara varför…

Vid 7 är det frukost för pojkarna som då får någon gröt med fruktpuré till. Efter frukosten vill pojkarna sova och runt 10.30, vill dom ha lunch. Nu är det ju inte så enkelt att båda tvärsomnar efter frukost och sedan vaknar samtidigt. Nä.. oftast sover dom omlott och den sista vaknar straxt före lunchdags. Klockan är då alltså 11 innan jag ens kan fundera på att ta mig nånstans.

Det byts blöja och tas på kläder sen börjar återigen hela karusellen med att få dom att somna, för efter lunch vill dom ta sig en lur igen. Har jag tur så somnar båda någorlunda snabbt och samtidigt. Nu får jag vara snabb! På med mina ytterkläder och marschera ner till bilen som jag sedan får köra så nära porten jag kan. På vardagarna fram till 16 kan jag köra ända fram till porten, men övriga tider måste jag parkera en bit ifrån med en trapp som jag måste gå upp och ner för.

Sen är det snabbt in igen och väcka pojkar för att knöla ner dom i babyskydden och så bära en och en ner till bilen och spänna fast. Det är ju inga lätta bitar att bära omkring på så de extra 30 metrarna jag måste gå, och upp och ner för trapp både i trapphus och ute, tär verkligen på kroppen. Att jag har griniga pojkar då är det inget snack om. Vem vill bli väckt när man sover som gottigast?

En bra dag är klockan 12 när vi alla sitter i bilen redo för avfärd.

När det inte är snö, eller väldigt bra plogat, så kan jag ta vagnen till och från bilen och då alltså inte behöva vänta på att grabbarna ska somna. Men det är minst lika mycket bestyr det… ja mer till och med! Då ska jag ju bära ner alla vagnsdelar ner för trappen i trapphuset och montera ihop vagnen, sen upp och hämta en pojke i taget och sätta i vagnen. Sen ska jag ju lyfta ur dom ur vagnen, in i bilen, montera isär vagnen och in med vagnen i bilen.

När man kommer hem igen är det den omvända proceduren. In med grabbarna i lägenheten och hoppas att dom sover eller somnar snabbt så att jag kan åka och parkera bilen.

Det är parkeringsförbud på hela området och endast tillåtet att stå i 15 minuter. Och här åker Q-park titt som tätt, så det skulle bli jäkligt dyrt i slutändan att varje gång ta sin lilla tid för att packa upp och söva pojkarna innan man lämnar dom ensamma i några minuter, eller låter dom sova färdigt innan man far iväg och då ha bilen parkerad utanför så länge.
Det är såklart hemskt att behöva lämna dom skrikandes eller komma tillbaka till ledsna skrikande bäbisar. Ibland måste jag dock. Är det läkarbesök etc. så väntar ju inte dom på att mina pojkar ska somna så att vi kan komma iväg…

Så det är inte väldigt gärna man sticker iväg nånstans om man inte absolut måste!

2 thoughts on “Proceduren

  1. Hej!
    Kan du inte höra med ditt bostadsföretag om du kan få dispans from nu och framöver i några månader till om just parkeringen på området ( åtminstone att du kan få stå ca timmen iaf). De är ju de som köper tjänst från Qpark och kan således även bestämma och dela ut dispans (låt dem inte inte övertala dig att det inte går). Lycka till.

    1. Det är tyvärr bara vid in-&utflytt man får dispens och då får låna nyckeln till bommen. Inte ens dom som har färdtjänst får dispens.

Lämna ett svar