Pysselbrist

Det känns som en evighet sedan som vi pysslade här hemma. Med det varmare och soligare vädret blir det ju att man är ute mycket mer, och så har jag även haft mycket att stå i med husköpet. Det ska sägas upp avtal, jämföra och tecknas nya, planeras med renovering och så har jag även påbörjat lite grovstädning här hemma. (Tips för ovanför köksskåp: Jag hade 17 år av fett och damm som jag trodde att jag aldrig skulle kunna få bort, men det gick hur lätt som helst. Jag tog en fönsterskrapa, en sån med rakblad, och skrapade bort det värsta, sen gick det superenkelt att få bort resten med Cilit Bang kök och en kökssvamp).

Men lite pyssel har det blivit i alla fall.

När jag köper pussel till barnen så blir det att man köper lika fast olika motiv eller en låda med flera olika pussel i. Dessa blandas ihop och så blir barnen frustrerade över att bitarna inte passar eller så bråkar dom över att brorsan har sina bitar. Det löste jag enkelt genom att stämpla på baksidan av pusselbitarna. Det är ”lekstämplar” som använts (tror jag köpte just dessa på Jula) och så är det olika färg och motiv så att man kan dela upp alla delarna i rätt högar innan man lägger pusslen.

Jag har även piffat upp barnens Mammutpallar. Dom två som haft hela tiden har kastats runt så dom är både spruckna och fula så jag köpte två nya. Men så har vi då jag som ska ha kvar allt tills det är helt trasigt, så jag limmade och satte silvertejp där pallarna var spruckna. Då fick dom en stunds till livslängd.

Grabbarna är inne i en pyjamashjälteperiod just nu, så då skar jag ut vinyldekor i det temat och satte på pallarna. Dom fick välja varsin figur till sina nya pallar, så att dom nu har en egen pall och slipper bråka om vem som hade vilken pall (vilket är det som oftast lett till att pallarna kastats omkring från första början). Sen satte jag två andra dekaler på de gamla pallarna som nu får utgöra ”kompispallar”.

Kommentera