Pyssla med pennor

Nu är det dom där tiderna då vabkalendern fylls på och här hemma är det inget undantag.

Förra tisdagen så vaknade jag mitt i natten av att Kevin låg och hulkade och sekunderna senare så var min säng full av kräks. Jag visste ju att det gick magsjuka på dagis, så jag var jag inte helt förvånad. Under loppet av en timme så kräktes Kevin ytterligare två gånger, men sen var det klart. Och då menar jag verkligen klart. Det fanns inte ett spår av magsjuka, eller sjukdom över huvud taget, därefter. Dom 48 timmarna gäller ju oavsett, så vi blev hemma resten av veckan.

img_6694

Vi passade på att pyssla en hel del. Jag hade tidigare köpt porslinspennor och textilpennor på Panduro, och några örngott, glas och kaffemuggar på IKEA, så det blev ett väldigt bra tillfälle att sätta igång och måla dessa.

img_6697

Barnen hade redan mottagaren i åtanke när dom målade, men vem dom är tänker jag inte berätta 😛

img_6702

Porslinspennorna, som finns både för barn och vuxna, ska brännas i ugn efter att dom torkat minst 4 timmar, och därefter ska dom gå att diska i maskin. Dom får inte blötläggas eller skrubbas på, men dom ska, som sagt, klara maskindisk.

img_6699

Örngotten var lite mer knepiga. Jag hade precis kastat massa kartonger så jag hade inget stort och hårt att lägga under örngotten som underlag för att sträcka tyget. Men barnen klagade inte 🙂 Dom textilpennorna jag köpte behöver inte fixeras med strykjärn och ska hålla i 40 graders tvätt. Helst ska textilen tvättas först, men det steget hoppade vi över och håller tummarna för att det håller ändå.

Kommentera