Quattro

För typ 2,5 år sedan så köpte jag en hårtrimmer av märket Remington. Den har ju knappt blivit använd då barnen totalt vägrat trimmer, men i somras fick jag börja använda den lite smått. Typ 3:e gången den användes så började den fela. Den stängde av sig själv och började flimra i displayen. Jag trodde först att det berodde på att det var den stora hårmängden som gjorde att den stannade men efter en ordentlig rengöring så hade jag ändå samma problem. Lite googling senare visade det sig att detta är en väldigt vanligt fel, och då menar jag väldigt vanligt. Läser man recensioner på exempelvis prisjakt så är det 100% av recensionerna, för den modellen, som tar upp detta fel.

Superquattron hängde då med till elbutiken för att reklamera trimmern och investera i en ny.

Det här var typ enda gången på hela eftermiddagen som alla barn satt satt samtidigt.
Vi åkte buss till köpcentret och, främst mina barn, hade myror i baken och sprang omkring vid busshållplatsen. Väl inne i elbutiken så satte dom sig i soffan, men gick på lite upptäcksfärd runt ”reklamationsrummet”. När jag sen skulle in i butiken och välja en ny trimmer så hade man behövt sele på mina barn. Dom sprang omkring överallt och skulle röra allting. Lite halvjobbigt att försöka stå i kö för att få hjälp när man var tvungen att springa efter barnen hela tiden och kolla så att dom inte välte nån 30.000 kronors TV eller nåt.

Vi var visserligen två vuxna, men Emma kunde ju inte hålla koll på fyra barn som alla sprang åt varsitt håll.

Damien hittade sen film- & spelavdelningen och där stannade han och vägrade gå. Inte ens när han blev ensam kvar och vi gick ut genom kassan så följde han efter, så jag fick till slut gå in i butiken igen och bära honom, skrikandes och sparkandes, ut därifrån.

Vi gick vidare till ICA och därefter en annan närliggande butik, och mina barn var som orkaner. Jag har ofta med barnen på ICA och dylikt och då går det faktiskt hyffsat. Men så fort superquattron är tillsammans så blir mina barn totalt omöjliga. Lyssnar inte för fem öre och springer omkring som höns på speed.

Till slut satt vi i alla fall på bussen som skulle ta oss hem, och då var det istället chauffören som beteede sig som höns på speed. Jag har nog aldrig varit med om en mer vårdslös chaufför. Trots att barnen satt still i stolarna så körde chaffören så illa att dom bokstavligen flög ur sina säten och ner på golvet!

För att återkoppla lite till förra inlägget, så finns det faktiskt tillfällen då barnen är hur gosiga som helst med varandra. Annat än när dom sover då, för då ligger dom ovetandes och gosar med varandra.

Standardbelöningen vid klippning är att dom får ha sina surfplattor och då är det inte nåt tjafs alls. Dom kan till och med sitta med 1 platta och hålla sams.
Jag är väldigt strikt vad gäller surfplatta. Dels för att dom använder det rätt mycket på dagis, och dels för att jag tycker att dom är för små för att sitta med plattan i tid och otid. Det är ju ett helvete att ta ifrån dom plattorna när dom väl får använda dom som det är, och nåde om batteriet tar slut! Men en del av mig börjar vekna då det är så mycket bråk och skrik just nu och det vore så enkelt och skönt att skicka till dom plattorna, för då vet jag att det är tyst och lugnt så länge dom har dom. Och ibland skulle jag verkligen behöva en time-out!
Det är nog bara en tidsfråga innan jag frångår mina egna principer i detta :/

2 kommentarer till “Quattro

Kommentera