Räknar kronor

Allt eftersom pojkarna växer ur sina kläder, leksaker och babytillbehör så kommer jag att lägga ut dom till försäljning på den här sidan. Visst kan man väl använda blocket, men det kostar ju 10-30 kr per annons och alla kronor räknas nu!

Jag började med att ta ut full föräldrapenning, alltså 7 dagar per vecka, för att se svart på vitt hur mycket jag fick i plånboken, så att säga. Även om jag såklart kan räkna ut det själv, så vet man ju aldrig med försäkringskassan. Jag trodde ju att jag kunde räkna ut sjukpenningen också, men uppenbarligen har dom en egen räknesticka som inte stämmer överens med övriga världens. Nu när jag vet på öret hur mycket jag får ut per månad med föräldrapenning, barnbidrag och underhåll (jo, det fick jag besked om igår att jag är berättigad med 1.273 kr per barn), så ska jag försöka dra ner lite på uttaget föräldradagarna och se om jag inte kan få vardagsekonomin att gå ihop med lite mindre inkomster.

Eftersom att jag fått tvillingar får jag 180 dagar mer än den som fått ett barn. Jag har då alltså 480 dagar med sjukpenningnivå. Jag började ta ut föräldradagar när vi blev utskrivna från neo och om jag tar ut 7 dagar per vecka är dom alltså slut i november nästa år. Vem vet när jag får ett jobb och en fast inkomst igen? Och för den delen… man vill ju gärna inte göra helt slut på dagarna ändå. Dom är ju bra att ha framöver för att kunna ha lite trollungetid 🙂

Så för att få inte lite extra, välbehövliga, cash så kommer jag alltså att sälja grabbarnas begagnade babysaker. Det verkar dock som att det mesta av kläderna knappt kommer att vara använda så fort som dom växer nu!

Vi var på hälsokontrollen idag också. Det var snabbt avklarat. Så snabbt att jag knappt hann reagera. Av med kläderna på pojkarna. Vikt och längd togs ju igår, så det gjordes inte idag igen. Läkaren lös i pojkarnas ögon och kollade så att dom följde efter med blicken, så lyssnade hon på lungor och hjärta och böjde på benen och kollade fallreflexen. That’s it!

Jag berättade om Kevins öga, men det kollade inte ens läkaren utan sa bara att han hade nog petat sig i ögat. Eh?! Svullnaden syntes knappt eftersom att Kevin varit vaken ett tag och då går svullnanden ner. Men direkt när han vaknar får han knappt upp ögat och det tar alltså ett tag innan båda ögonen är lika vidöppna.

De mörka fläckarna i smultronmärket var tydligen normalt och inget att oroa sig över. Märket mättes upp till 2×3 cm. Det var första gången någon tagit mått ens och det var tydligen något som skulle ha gjorts tidigare. Men, men… nu är det ju i alla fall gjort.

Internet verkar vara nere i hela området. Jag gissar på att det beror på en avgrävd kabel, då det är en hel del grävarbeten runt i kring. Så någon ny tid kunde jag inte boka in utan får ringa in på måndag istället.
Nu sitter man då alltså här utan någon kontakt med yttervärlden. Internet är nere och telefonen fungerar ju inte heller då. Men förutom att jag inte har smidig tillgång till TV tablån, så gör det mig inte så mycket för stunden. Det är ju så få stunder man har tid att sätta sig och surfa och dom stunderna kan jag lika gärna ta mig en liten lur tillsammans med pojkarna. 😀

Lämna ett svar