Ramlösevälling

Igår när jag hämtade barnen på dagis så började Damien storgrina när han såg mig. Inte för att han inte ville hem, utan för att han ville komma till mig. Jag stod i hallen och samlade ihop deras saker, vilket jag alltid gör innan jag öppnar grinden till avdelningen.

När han äntligen får komma ut så kastar han sig i mina armar och gråter.

– Jag tror att han har feber, säger en av pedagogerna, han känns lite varm och har varit jättegrinig, och det brukar han aldrig vara. Vi lekte med lera förut och han ville inte alls leka.

Jo, nog kändes han varm och hans grin var av övertrött typen, sånt där gråt när allt och inget är fel och det inte finns någon tröst.

När vi kom hem och fått av oss ytterkläderna skulle jag börja göra mat åt barnen och diska ur flaskor inför kvällsvällingen.

Inget vatten!!

Jag gick in på hyresvärdens hemsida, men där var inga nyheter postade sen i april. Jag ringde hyresvärden, trots att dom bara har några timmars telefontid på morgonen, och möttes av en telefonsvarare. Då ringde jag jouren och fick snabbt beskedet att det var en vattenläcka och hela bostadsområdet var utan vatten. En tankbil skulle dock ställas upp vid vårdcentralen, 5 minuters gångväg hemifrån.

Vad fasan. Här stod jag med griniga barn som var hungriga, trötta och förmodligen hade feber.

Jag ringde några samtal i hopp om att någon kunde få hit lite vatten så att grabbarna kunde få välling i alla fall, men jag fick inget svar nån stans.

Stekt korv och micrade ärtor fick bli middag. Jag hittade en flaska Ramlösa i kylen med lite kvar i flaskan och en halv nappflaska med vatten från föregående natt. Tillsammans blev det nästan 400 ml vatten, så grabbarna fick lite välling i alla fall. Flaskorna fick ”diskas” med MER. Nöden har ju ingen lag 🙂

När vattnet skulle komma tillbaka fanns inget besked om. Nån timme? Nån dag? Vem vet…

Jag passade på att ta tempen på barnen när jag bytte blöja. Jodå… Damien hade 39,7 och Kevin 38,9. Jag gav dom en varsin alvedon, sen gick vi och la oss. Efter en halvtimme hörde jag hur det började sprutta lite luftfyllt vatten ur kökskranen, som jag lämnat öppen. Jippi!! Hoppas det skulle hålla i sig så att pojkarna kunde få sin älskade morgonvälling.

När barnen somnat gick jag upp för att fylla vatten i badkaret som en egen liten vattenreserv till morgondagen, om det nu var så att vattnet skulle stängas av igen.

Jag ångrade mig rätt snabbt, kan jag säga!

image

Efter vattnet stått och spolat en timme i köket var det någorlunda rent i alla fall så att jag kunde fylla två liter i tillbringare så det fanns till vällingen i alla fall.

Nu är det morgon, barnet har fått sin välling, dagis har fått samtal om barnens frånvaro och vattnet rinner i kranen 🙂

Lämna ett svar