Sagor & Babybox

Jag ska ju till Ullared om typ en vecka för en riktigt shopping spree. Tanken är att jag ska inhandla i princip allt där, förutom möbler till barnens rum. Barnvagn och bilbarnstol är det lite tveksamt om hur jag ska göra. Är kräsen med barnvagn och har dom inte en liknande det jag vill ha och/eller att det är ungefär samma pris som hemma, då köper jag den hellre i närheten så att man kan få hjälp om det skulle vara nåt. Samma sak med bilbarnstol, även om jag inte sett ut något än.

Igår tog jag mig i alla fall iväg på en liten shoppingrunda här i närheten för att testa min ork. Tjohej vad ont i magen det gjorde redan efter en halvtimme! 🙁 Det bådar inte gott för Ullaredstrippen. Men jag får göra så gott jag kan och i värsta fall får väl syster köra omkring mig i kundvagen. Hahaha.

Det blev en liten sagobok inköpt. Som jag skrev häromdagen så har jag ju påbörjat en spellista med lite låtar som jag spelar för bäbisarna i magen och nu tänkte jag även läsa in lite sagor och bränna ut på CD. Kanske mammas röst hjälper bäbisarna att känna sig trygga och lugna när dom sen ska sova? När jag själv var liten så fick jag Kungliga sagoboken. Den har jag kvar än idag. Jag tycker det är en helt suverän sagobok. Gamla klassiker… Hade svårt att välja vilken sagobok jag nu skulle köpa som tvillingarnas första sagobok. Jag ville ju ha klassiska sagor, det hade jag redan bestämt, men det fanns ju massor av böcker att välja mellan. Grimms bästa, H.C. Andersens bästa… ja massor av dom där sagorna som man själv känner igen sedan man var barn. För det är såna sagor jag vill läsa för mina barn… Efter mycket om och men så blev det till slut en samling av Astrid Lindgren sagor.

sagostund_astrid_lindgren

Jag var även inne på Babyproffsen för att hämta ut min gratis Pampers Babybox. Jag tyckte det kändes fånigt att bara gå in och vilja ha den, så det blev även ett 2 pack nappar för 0-3 månader. Lär ju behöva det vilket som, så jag kunde ju lika väl köpa det nu. Innehållet i dessa boxar varierar ju och jag ska väl inte klaga… det man får är ju ändå gratis. Men jag blev lite besviken över att man bara fick en enda blöja. Okej att det är ett prov, men ändå. Så var det trosskydd, matningsskedar, en tidning från Vi föräldrar, en haklapp, en ekologisk tvättlapp/handduk och reseförpackning av Head & Shoulders. Det sistnämda är ju kanon inför förlossningen. Det är ju ändå något som jag tänkt köpa och ta med. Trosskydd går ju alltid åt och likaså matningsskedar. Så, för gratis kronor så tycker jag ändå att innehållet i boxen var helt okej. Så fick man såklart massa info och reklam också om de olika produkterna i boxen. Bland annat en rabattkupong värde 35 kr vid köp av ett paket Pampers blöjor. Den kommer definitivt att användas!

pampers_babybox

4 thoughts on “Sagor & Babybox

 1. Har följt din blogg ett tag nu, är också gravid dock är det bara en bebis 😉 Tänkte bara tipsa att du ska välja bilbarnstol efter vilken vagn du väljer så du kan klicka fast dom på vagnen. Det är jätte jobbigt att väcka bebis för att flytta ifrån bilbarnstolen till vagnen 😛

  1. Tack för tipset, fast det var jag redan medveten om och skrev om i inlägget ”Jag ska sätta vingar på pengarna” 🙂
   Dock ser jag mer problem med det för min del. Dels är dom som passar rätt tunga, och dels har jag långt till parkering så det blir inte speciellt smidigt att släpa alla delar fram och tillbaka. Så är det även en relativt kort period man använder babybarnstol och dom som passar är extremt dyra, så det skulle bli ca 7.000 kr för mig att köpa komplett så att det även passar med vagnen, som jag kommer att ha betydligt längre. Så för min del känns det inte som ett bra alternativ utan jag försöker då hellre hitta någon som passar i själva liggdelen som också är lättare i vikt. Eftersom att jag kommer att välja en ”singelvagnsmodell” så är sitsen inte komprimerad vilket dom brukar vara på tvillingvagnar för att dom ska bli så smala som möjligt.

 2. Hej! Hittade hit för någon dag sedan och har plöjt igenom bloggen. Så spännande! 🙂

  Jag tipsar om att hålla koll tycker Barnens hus t.ex. ofta kör kampanjer på bilbarnstolar. Vi köpte vår Akta graco med bas för 999 :-, alldeles överenskomligt 🙂

  Du har annars inte funderat på att hyra babyskydd via NTF t.ex. ? Här hos oss får man hyra 9 månader för 800-900:-.

  1. Hyra blir inte speciellt ekonomiskt. Ta dina egna belopp till exempel, så är köp och hyr nästan samma 🙂 Jo, även Babyproffsen har kampanjer (och dom ligger generellt sett bättre i pris jämfört med Barnens Hus också – i alla fall på vagnar och bilstolar som jag kollat på)

Lämna ett svar