Senare än senast

Det här med barnvakt är ju inte alltid det enklaste och jag är enormt tacksam de gånger jag får det för att kunna utföra något ärende.

I kväll var det då dags för min lillebror att bli hämtad från tåget. Klockan 19.25 skulle det ankomma och jag hade fixat barnvakt därefter.

Strax efter att tåget lämnat perrongen i Stockholm så blev det ”elfel”. Där blev det då stående på spåret en timme innan det rullade vidare. Men det är tydligen som när man reser med bil… Stannar man fem minuter förlorar man en halvtimme. För visst är det väl så?

21.25 var nya ankomsttiden.

Förseningar ställer såklart till det för passagerarna, speciellt dom som ska vidare. Men det ställer även till det för oss som ordnat barnvakt, oavsett om det är för upphämtning eller om man är resande. Speciellt vid så här långa förseningar!

Nu hade jag tur att barnvakten kunde ändra sina planer för kvällen och vara barnvakt trots förseningen. Men om inte…? Ja, då hade jag fått väckt trollen från sin nattsömn, tagit på dom kläder, iväg till tågstationen och sen hem igen och natta om dom. Och det hade inte varit det lättaste då kan jag säga!

Så ett stort tack barnens farmor för att du ändrade dina planer så trollen fick sova ifred!

Innan jag åkte iväg kollade jag en extra gång på trafikverkets hemsida så att tiden fortfarande var gällande och jo, det var den. Men när jag väl kom till stationen 10 minuter senare så var den nya ankomsttiden 22.45!

Tydligen hade lokföraren missat en perrong så tåget fick backa!!

Är det konstigt att ingen vill resa med tåg längre och dom som gör det har sällan något gott att säga om SJ!

One thought on “Senare än senast

  1. Älskade vännen Jag visste att jag skulle vara hos dig och pojkarna 🙂 Hade bara lagt upp en plan OM det blev tidigt som det egentligen var menat 🙂 Jag hade en underbart skön kväll när jag fick gå och kika till dom två killar jag älskar mest på jorden 🙂 Kram påre!! 🙂 / Farmor Lena

Lämna ett svar