Sista veckan

Då har vi nu ett nytt år framöver oss och jag är övertygad om att det kommer att bli lika hektiskt, jobbigt och roligt som det som varit.
Efter att ha ätit lite räkor och festis till en film, och fått se lite tomtebloss, så la jag pojkarna i vanlig tid. Eller vanlig och vanlig. Nu när vi är långlediga så har barnen fått lägga sig en timme senare än vanligt. Istället för att gå och lägga oss kl 18 där det tagit 40-60 minuter tills att dom somnat, så har vi lagt oss kl 19 och det har tagit 10-15 minuter tills dom somnat. Det har även gjort att vi har sovit längre. Mycket längre! Istället för att vakna runt 6.6-30 så har vi, vissa dagar, inte klivit upp förrän 8! Visst har barnen ibland vaknat vid 6, men dom har kunnat somna om, tack och lov 🙂 Trots detta så har dom ändå somnat snabbt på middagsvilan och sovit 1-2 timmar.
Det dundrande och small utanför hela nyårskvällen, men barnen sov som stockar. Jag själv la igen ögonen runt 22 tiden och sov genom nyårsfyrverkeriet jag också 😛

Men vi backar tiden lite för att berätta om årets sista vecka….

På juldagen kom ju min äldsta bror och avlöste min yngsta bror som åkte hem på annandag jul. Den dagen åkte vi till det närliggande köpcentret för att möta upp våra släktingar från USA för en fika. Big misstake! Inte att träffas, utan att välja denna dag och detta ställe. Så extremt mycket folk och vi stod länge i kö för att få en sittplats för att fika. Och vi fick dessutom sitta vid tre olika bord på olika ställen i lokalen, så det blev inte så mycket till att umgås.

På söndagen åkte vi till ett lekland så att barnen fick leka och springa och göra av med massor av energi. Ja vi vuxna också för den delen 😛

IMG_9066

På måndagen var det dags för min bror med familj att åka hemåt. Jag försökte med alla medel övertala dom att stanna en dag till, men jag lyckades inte något vidare 😛
Medan dom fortfarande stod nere på parkeringen och packade in sig i bilen så hittade barnen på hyss. Dom har hållit sig snälla och hyssfria i flera dagar, men nu tog det inte mer än några minuter från att gästerna stängt ytterdörren bakom sig förrän första hysset var gjort. Man kan nästan tro att det kliat i fingrarna på barnen under flera dagar och att dom nu, medvetet, sprang och utförde ett hyss för att få utlopp för dom kliade fingrarna.
En gästkudde som glömts bort att läggas undan blev totaldemolerad och skumgummiinnehållet spreds ut överallt. Det här blir som frigolitkulor och extremt statiskt. Det fastnade på allt och flög omkring överallt. Tur i oturen så var det dags att lägga grabbarna för att sova middag så att jag kunde få städa i fred. Jag fick, efter mycket om och med, bort det värsta men jag lär väl få städa skumgummi i flera veckor framöver!

IMG_9096

Resten av veckan har vi tagit det lugnt och mest bara varit hemma. Snön lyser med sin frånvaro och det är kallt, rått och grått ute. Vi har pysslat och lekt med nya leksaker och jag har även fått den sista spjälsängen såld och hämtad, så nu är barnen officiellt utan sängar.

IMG_9073

Nu behöver jag bara bli av med lite stora leksaker också så att jag kan köpa dom en våningssäng sen. För som det är nu så är det smockfullt i deras rum så det går absolut inte få in någon där. Nu har jag ju visserligen flyttat in många stora leksaker som stod i vardagsrummet tidigare då jag, efter 2 år, gärna ville ha tillbaka mitt vardagsrum. Eller tillbaka och tillbaka, det lär jag väl inte få förrän barnen flyttat hemifrån, men utan massa monsterstora leksaker som står där i alla fall.

IMG_9133

Nu väntar oss nästan en vecka till av ledighet innan det är dags att återgå till vardagens bestyr igen.

Gott Nytt År & God Fortsättning!

Lämna ett svar