SKRUBBa

Bor man litet… eller litet och litet… det känns litet med 3 r o k när man har två barn, så måste man försöka optimera utrymmet så mycket man kan.

Här kommer ett tips hur du använder väggarna på ett fiffigt sätt.

Köp hem lite IKEA Skrubb lådor, eller liknande. Skriv eller måla på dom med hobbyfärg eller textilfärg. Exempelvis ”Mössor” och ”Vantar” i hallen eller ”Nappar” vid vardera barns säng eller ”Kritor”, ”Barbiekläder” och ”pärlor” vid lekhörnan. Vill man borra i ytterdörren så fungerar det kanon att sätta en låda under brevinkastet för att fånga upp posten.

Sätt två öljetter (eyelets) med ca ca 5-10 mm hål i varsin kant på ena kanten (behövs ej men blir snyggare och mer hållbart). Finns bland annat på Panduro och Biltema.

Mät ut hålen på väggen där du vill sätta fast lådan och borra sedan hål i väggen och sätt en lämplig plugg i hålen. Tag sedan två brickor och en skruv till vardera hål. Brickan ska vara större än öljetten och hålet i brickan ska vara mindre än skruvhuvudet.
Sätt ena brickan på baksidan/väggsidan av lådan och den andra brickan på insidan av lådan och dra igenom skruven och skruva fast.
Det går så klart även bra att hänga upp lådan på krokar eller sätta fast i, exempelvis, spjälsängen med buntband. Men ska dom sitta bra i väggen och ej vara borttagbara så skruva fast dom i väggen.

napplada_skrubb

Lämna ett svar