Småbarnsadvent

Jag har tidigare skrivit om paket adventskalendern jag gjort till pojkarna. I år blir det ingen sådan då dom är alldeles för små, men jag har märkt att det är många, i barnens ålder, som får paketkalender.

Nu har ju första december redan passerat, men jag tänkte ändå tipsa om lite innehåll till paketkalendern…

Mina troll älskar foton, så här har jag skrivit ut ett A4 med olika foton på kära familjemedlemmar och laminerat på en träskiva (baksidan av ett gammalt trasigt pussel). Man kan även skriva ut och laminera enskilda foton eller göra en inplastad fotobok.

Barn i den här åldern har börjat upptäcka färger, former och konsistenser. Att måla med händer och pensel är jättebra för barnens utveckling. Varför inte slå in penslar, en liten flaska med vatten, en liten påse med potatismjöl och karamellfärg. Tillsammans kan ni sedan göra egen flaskfärg genom att koka 2,5 msk potatismjöl med 5 dl vatten under omrörning så att det blir tjockt, och sedan tillsätta färg. Då har du ätbar färg. För fingerfärg ökar du på potatismjölet lite. Om du ställer det i kylskåp så blir det gelé. Det kan du röra om för att få tillbaka den flytande konsistensen, annars är det ju roligt att kladda med gelé också 🙂

I samma tema så kan du göra egen play-doh och lägga i små lufttäta burkar och slå in.

Plocka tallkottar och slå in, vilka barnet sedan får måla eller doppa i färg. Det kan ni ju sedan sätta snöre i och hänga i julgranen.

Jag har tidigare skrivit om att jag gjort egna kylskåpsmagneter av ett gammalt knopp-pussel och magneter. Det är ju också ett tips. Mina älskar att leka med dessa, som är olika ladugårdsdjur.

Vill, eller orkar, man inte göra egna klappar så kan man ju såklart köpa. Här kommer några sådana tips…

Delar från en större leksak som slås in i individuella paket, exempelvis ladugårdsdjur och så får barnet ladugården på julafton. Köksset/servis eller duplolego. Pixiböcker är ett annat förslag och varför inte majskrokar, russinpaket, djurkex eller annat gotta som barnet tycker om.
Använder barnet napp så är nya sådana säkert uppskattat.
Såpbubblor är något mina börjat bli fascinerade av och ballonger är alltid uppskattat. Här går dom åt så det sjunger om det då dom försöker blåsa upp ballongerna mer och biter på dom istället 😛

Har du några tips på småpaket till 1-2 åringar? Kommentera gärna och dela med dig av ditt tips.

Lämna ett svar