Småkryp

Det är inte bara ute som det finns småkryp. Även i kroppen verkar jag ha myror för det sticker och kryper i både fingrar, armar och ben. Fingrarna ”somnar” flera gånger om dagen och händerna är stela och känns svullna även om dom inte ser ut att vara det med blotta ögat.

Armarna är extremt känsliga och somnar även dom så fort man minskar blodtillförslet det minsta. Det räcker med bara några sekunder för att det ska börja sticka i armarna.

I benen kryper det mer än sticker och det spelar ingen roll om jag står, går, sitter eller ligger.

Nåt mer jag lagt märke till är att jag börjat snarka. Det brukar jag inte göra annat än om jag är förkyld, men nu snarkar jag till och med av micovila. Ja, sån där då man är halvt vaken och halv sovande.

Magen svider och bränner till och från om dagarna. Ibland är det så extremt så det känns som att en bäbis är på väg ut genom huden. Men för att se något positivt i detta så känner jag ju även bäbisarna där inne i samband med detta. Ett huvud kan helt plötsligt ha ”poppat” fram och magen blir så ojämn att man till och med kan se huvudet. Även om smärtan är enorm så är det en underbar känsla att dra med handen på magen och känna bäbisarna 🙂

I onsdags skrev jag om den enorma värk jag fick på Gekås parkeringen. Igår fick jag en liknande smärta.

Jag låg på sidan i sängen och kollade på TV och som vanligt började det krypa och sticka i armar och fingrar så pass mycket att jag fick vända mig om till nästa sida. Då fick jag sånt där extremt magknip igen, eller vad jag ska kalla det för. Det är den närmaste känsla jag kan beskriva värken med. Jag ville bara krypa ihop till en boll för att det gjorde så ont, men med magen i vägen var ju det lite svårt, så det var bara att stå ut tills att värken passerat, vilket tog en 20 minuter eller så.

Jag kan ju förstå sammandragningar eller förvärkar efter att ha gått en hel dag på Gekås, men av att ligga i sängen och kolla på TV?! Undra om det verkligen är sammandragningar/förvärkar eller om det är något annat? På fredag har jag nästa besök på SMVC för en ny tillväxtmätning, så jag får nog ta och fråga dom då vad det kan vara som jag känner…

Lämna ett svar