Småtossingar

På neonatalen så tar dom automatiskt fotavgjutning på alla bäbisar, och om man vill kan man sen, till självkostnadspris, få bäbisfoten som gipsfigur. Självklart ville jag ha det!

Jag hade väldigt gärna velat haft den i kristall, vilket går att beställa från Lifestone, men det tycker jag inte att jag har råd med. Den allra billigaste kostar 2.339 kr för ett tryck. Jag behöver ju två! Och skulle ju helst även vilja ha både hand och fotavtryck, och då landar priset på 3.783 kr per barn, alltså 7.566 kr. Det är en väldigt stor summa det. Speciellt när man är ensamstående med två spädbarn och lever på föräldrapenning.

Så jag valde att göra en budgetvariant i stället…

Jag hade ju, som sagt, redan gipsavgjutning så jag gjorde ett färgavtryck istället. Jag tog hobbyfärg för barn som jag ”duttade” på fotsulorna och tryckte sedan mot ett papper som jag hade fäst mot en bok för att få lite motstånd. När färgen på pappret torkat så ramade jag in det. Låter kanske enkelt, men sprattlande bäbisben är inte det enklaste att försöka göra ett bra avtryck från. 😛
Försökte först att få ett handavtryck och ett fotavtryck, men med gripreflexerna som fortfarande är kvar så var det omöjligt att försöka få ett handavtryck. Färg gick jättebra att få dit, sen kletade dom färg överallt med sina viftande armar och gripande små händer 🙂

fotavtryck

Ett annat tips jag kan ge är att scanna in avtrycken innan dom ramas in. På så sätt har man avtrycken på datorn om man vill använda dom till annat. Exempelvis trycka upp fotoprodukter, göra inbjudningskort etc.

Lämna ett svar