Snart i ett hem nära dig

Naiv som man är så trodde jag inte att det skulle hända mig… igen i alla fall 😛

När baren var små, typ nyligen lärt sig att gå, så fick nån av dom tag på en spritpenna och gick loss på ett bord. Jag hade mig själv att skylla då jag inte flyttat på mina grejer i takt med att barnen växte, men jag lärde mig min läxa.

Barnens egna pennor och kritor har jag även dom utom räckhåll för barnen, i en burk i en låda som dom inte når. Man vet ju hur småbarn är liksom!

Men så hände det ändå…

För några veckor sedan så hade vi suttit och ritat, och som alltid så lägger vi tillbaka pennorna i burken när vi ritat färdigt.

– Har ni stoppat tillbaka alla pennor nu?
– Jaaa, svarade båda i kör.

Det visade sig snart att Kevin smugglat undan en tuschpenna och gått loss med den i vardagsrummet medan jag plockade i köket.

Så här i efterhand borde jag ha misstänkt nåt när han kom och hämtade en tvättlapp från köket, men det är ingen ovanlighet att dom gör det, så i stunden tänkte jag inte så mycket mer på det.

Kevin kom in i köket efter en liten stund och tog en ny tvättlapp och började torka sina händer som var alldeles lila. Inte heller här reagerade jag. Vi hade ju suttit och ritat med tusch och Kevin brukar bli väldigt färggrann både på händer och armar då.

Jag tog med honom till badrummet för att tvätta av honom händerna, men det var rätt lönlöst. När vi gick ut från badrummet så hamnade en av deras pallar som låg i vardagsrummet, i mitt blickfång. Och ja… den var alldeles lila!

Jag gick in i vardagsrummet och blev inte direkt glad, om jag säger så.

– Det var inte jag! sa båda i kör när dom upptäckte att jag blev rätt arg över ”mästerverket”.

Med tanke på Kevins lila händer och alla lila streck som var över HELA vardagsrummet så var det ingen tvekan om vem som gjort detta.

Det var väl egentligen ingen skada skeddd i sig, så det enkelt gick bort med mirakelsvamp (går även under namn melaminsvamp och fläcksuddare och finns på bl. a. ICA, Clas Ohlson, Dollarstore mm), men man blir rätt upprörd av att hitta sitt hem i det här skicket och behöver ställa sig på knä och skrubba. Som om man inte hade tillräckligt att göra ändå :/

Kommentera