Softshelltider

Dom flesta föräldrar väljer att ha skaljacka eller softshelljacka till vår och höst. Personligen föredrar jag softshell då jag tycker dom både är mjukare och känns mer tåliga än skaljackor. Jackorna grabbarna hade i höstas var urvuxna så det blev till att köpa nya.

Dom är rätt attraktiva även på begagnatmarknaden, så är man inte ute i god tid så är det svårt att få tag på. För mig blev det därför till att köpa nytt. En softshell ligger på runt 300-400 kr, men dom kan kosta dubbla det beloppet om man väljer märkeskläder.

Jag var runt i butiker i köpcentrat här i närheten, men det var få som ens hade softshell i grabbarnas storlek och dom som hade det var jag inte nöjd med. HMs variant kändes väldigt obehaglig och jag tyckte inte att prislappen matchade utförandet och Nameit’s variant gillade jag inte färgen på. Jag var till och med in på Polarn o Pyret, även då jag tycker att deras kläder är löjligt dyra, men deras skaljackor började vid storlek 98, som då skulle bli alldeles för stort då grabbarna precis påbörjat 92. Så det slutade med att jag vände mig till mitt kära internet för shopping.

Jag ramlade på en, för mig ny, sajt med en hel del softshell – och till vettiga priser!
Det fick bli en varsin blå åt grabbarna för 249kr/st från Nyform. Det tog några dagar innan dom kom med posten och jag blev positivt överraskad. Kvalitén kändes bra, det var massor av fickor på jackan, vilket grabbarna älskar, jackan var lätt fleecefodrad i hela jackan – även i armar, vilket jag saknat på flera jag tittat på. Huvan är avtagbar, det är dragsko i jackans nederkant och kardborreband vid ärmslut. Jackan andas och är vattentät upp till 8.000 vattenpelare, vilket alltså är samma som galon.
IMG_1795

Det känns nästan lite synd att ha dessa fina jackor på dagis, så kanske att det blir ett till inköp på ICA Maxi då jag igår såg att dom satt ner sina skaljackor från 299 kr till 199 kr.

Kommentera