Sovdags

Jag måste påstå att jag har det rätt lättsamt numer när det kommer till grabbarnas sömnvanor.

Jag ger dom vällingflaskan, säger godnatt och går ut ur rummet och stänger dörren. Sen sitter är det mer eller mindre tyst i grabbarnas rum fram till morgonkvisten. Ibland kan dom vakna och vilja ha flaska eller napp, och ibland ligger dom och bökar lite innan dom somnar. Men på det stora hela betyder godnatt just godnatt.

Nu har Kevin dessutom fått några napphållare för spjälsäng så att han själv lätt hittar en napp när han vaknar till på natten.

Napphållare

 

På dagarna är det inte lika lättsamt. Inte när det kommer till Damien i alla fall. De senaste månaderna har jag fått mörklägga rummet även på dagarna, annars har det varit stört omöjligt för Damien att somna. Morgon tuppluren brukar gå hyffsat. Jag ger Kevin nappen och snutten och Damien får en flaska med lite vatten eller soppa. Oftast försöker Damien få igång Kevin, men Kevin är totalt ointresserad och vill bara sova, så då brukar Damien ledsna och somna han också. Eftermiddagsluren är inte lika enkel… Med flaska respektive napp och snutte så lägger jag dom som vanligt, men dom brukar snabbt ställa sig upp och hoppa och leks och snacka med varandra. När Kevin ledsnat så lägger han sig ner och sover. Damien, däremot, har mindre lust att sova på eftermiddagarna och börjar då gnälla och skrika. Jag går då in och fyller på hans flaska. Somnar han inte ned den då, så får jag ta upp honom och gå och lägga oss i min säng. De gånger han där lyckas somna blir jag låst till sängen. Jag kan ju inte lämna honom liggandes där själv ifall han skulle vakna och då med största sannolikhet kommer att krypa iväg och ramla ur sängen. Eftersom att Kevin vid det här laget oftast sovit en halvtimme, timme, så vaknar han rätt snart efter att Damien somnat. Vad gör man?! Det är ju bara till att väcka stackars Damien också, som knappt fått sova något.

Sovstund

Lämna ett svar