Storstolar

När mina syskon var små så hade dom en liten stol som man spände fast på en vanlig stol. Den kom jag att tänka på nu när pojkarna gärna sitter på vanliga stolar så jag funderade på om det fortfarande fanns denna typen av matstolar för barn. Efter lite surfande så hittade jag att det faktiskt fanns – stolsförhöjare, eller booster, heter det. Inte lika roliga dock som den nallebjörnsliknande stolen som syskonen hade, men det fanns ju i alla fall. 🙂

Jag har ett trångt smalt kök och får inte plats med ett fullstort matbord ens, utan måste ha en smalare variant för att ens kunna dra ut matstolarna. Detta skulle ju bli perfekt! Ingen mer barnmatstol som tog oförskämt mycket plats.

Stolarna kom dagen före vi skulle åka på semester, så jag lät dom vara kvar i kartongen och packade upp dom när vi kommit tillbaka hem igen. Vilken hit! Trollen älskar sina nya stolar och klättrar gärna upp och sitter i dom – både vid måltid och däremellan.

booster

Modellen jag köpte, Safety 1st, har trepunktssele och klarar upp till 22 kg. Den är av hårdplast och har två spännband, en för under sitsen och en för stolsryggen och så är det små gummiploppar som ska förhindra att sitsen glider iväg. Det enda missnöje jag har över boostern är att selen bara går att öppna för ett ben, så man alltså måste trä in andra benet (den används dock inte då barnen gärna sitter still i stolen) och så är att färgen inte riktigt faller mig i smaken och den finns bara i blå och rosa.

Lämna ett svar