Superhjältar

Grabbarna är inne i värsta superhjälteperioden. Allt handlar om Batman, Superman och Spiderman, så häromdagen så gjorde jag egna superhjältemasker åt trollen. Dom fick själva välja färg och vem dom ville vara. Kevin ville vara en röd Batman och Damien ville vara en grön Spiderman.

Jag började med att rita en mask på ett vanligt ritpapper, sedan vek jag masken på mitten innan jag klippte för att få den symmetrisk. Sen passade jag ut ögon och finjusterade lite innan jag ritade av masken på skumgummiark. Sedan klippte jag ut masken och gjorde hål för en snodd.
IMG_3781

Grabbarna blev väldigt lyckliga över sina masker, men efter ett tag ville båda vara Spiderman, så då ritade jag lite spindelnät och spindlar med en spritpenna på deras masker.

IMG_3785

Det är bara fantasin som sätter gränser på vad man kan göra för masker och hur man vill dekorera dom. Limma glitter eller utstansade skumfigurer, måla med färg eller tusch (prova dock först på en liten bit så att tuschet fäster på masken och inte färgar av sig. Det misstaget gjorde jag så jag blev alldeles svart om händera 😛 ) eller låt dom vara precis som dom är 🙂

Kommentera