Tacksam för ICA

Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Just nu känns det som potatismos i hjärnan på mig efter att ha varit instängd hemma i snart en veckas tid.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så blev Damien hemringd från dagis på grund av feber. På onsdagen var han pigg igen, men låg väldigt nära feber med 37.8, så jag beslutade att hålla honom, eller barnen rättare sagt, hemma även på torsdagen. Sen var det ju helg för vår del så då skulle han få flera dagar att krya på sig ordentligt på.

På natten till torsdagen fick Kevin feber och var het som en kamin. Jaja, han skulle ju ändå vara hemma så det blev ju ingen större skillnad för min del. På torsdagen låg han mest i soffan och var slö. Det är ju helt förståeligt då tempen visade 39,0.

På fredagen var båda hyffsat krya men, speciellt Kevin, hade fått en hemsk hosta. Men det gick ju åt rätt håll. Eller?

Damien var jättelös i magen. Jag tyckte inte sett var så konstigt med tanke på att han bara ätit flytande, det lilla han ätit, de senaste dagarna. Det luktade ju inte ”magsjukebajs”, så det var förmodligen inte fara med den delen.

Men det blev värre… Varje prupp så blev det blöjbyte då det blev ”fartränder” i blöjan. Och lös blev så småningom till rinnande. Det var ju bara att inse att vabbandet inte var slut!

Igår blev det bakslag igen. Från att ha varit pigga i lördags så hade jag två gnälliga barn som såg allt annat än pigga ut. Kevin låg hela eftermiddagen och sov i soffan och Damien däckade till några gånger.

IMG_9601

Det är mycket som blir tokigt när man, som ensamstående, måste vabba. Jag måste ju ta all vabbning själv så jobbet blir lidande, vilket tär väldigt mycket på mitt samvete. Jag är ju inte van att vara borta från jobbet. Innan barnen hade jag tog kanske 7 sjukdagar totalt under alla år. Dessutom så är det bara jag på ”min stol”, så allt blir liggandes och det finns heller ingen kundservice, då jag även har hand om den delen.

Sen har vi ju även fler saker som tär på psyket… Jag kan ju inte gå utanför dörren med så små barn hemma, så för varje dag tär det mer och mer på psyket att sitta ”inspärrad” med gnälliga, klängiga och bråkiga barn.

Sen har vi ju den ekonomiska biten som blir väldigt kännbar när det blir mycket vabbande.

Det som dock går att lösa nu för tiden är handling. Det är inte det mest ekonomiska alternativet att handla mat online för utkörning, men mat måste man ju ha och barnen kan ju inte leva på spagetti och pulvermos direkt. Inte för att dom äter speciellt mycket när dom är sjuka, men då är det ju ännu viktigare att dom får mycket att välja mellan så att nåt kanske slinker ner i alla fall.

Här har ICA Maxi både Drive-in och Utkörning. Drive-in är precis vad det låter som. Man beställer online och väljer dag och tid som man vill hämta. När man står i driven så klickar man på det sms man fått av ICA när leveransen är klar för upphämtning, och då kommer personal ut med varorna och lastar in i bilen.

Nackdelen med att handla online är att man måste göra det, minst, dagen före och online butiken skiljer sig både i priser och utbud från butik. Till och med mycket av ICAs egna varor, som jag brukar handla, saknas online. Om man storhandlar kan det alltså skilja rätt mycket på slutsumman mot om man skulle handla samma varor i butiken. Och storhandla är att rekommenderas om man väljer utkörning, vilket jag nu fått göra med allt vabbande.

Här kostar det 129 kr att få utkört. Tycker det är lite saftigt med tanke på att jag bor 3 minuters bilväg från ICA. Det kostar ju samma för dom som bor en halvtimme bort. Sen finns det bara en tidsintervall att välja mellan. Kl 16-20. Dom borde åtminstone ha två olika tider. Kanske 14-18 och 18-20? Då passar det både småbarnsfamiljers nattningar och dom som jobbar kvällsskift eller till senare eftermiddagen. Det är ju inte helt ovanligt att man jobbar till 17, och då kanske kommer hem klockan 18.
Eftersom att utkörningen är så pass dyr så vill man ju gärna handla mycket också så att det är värt det. Då blir det ju lätt att man handlar mer än vad man skulle handlat i butik. När jag handlat på utkörning så har jag ”drygat ut” varukorgen med blöjor, kartong med välling, storpack potatis, extra mycket jouice, toalettpapper, storpack maskindiskmedel och annat som både är tungt och otympligt, men som ändå går åt förr eller senare.

Man får även räkna med att det kan bli 10% dyrare, då dom reserverar detta belopp för bland annat viktskillnader. Det positiva är dock att man kan få ersättningsvaror för samma belopp som kampanjvaror. Finns inte skinkan som det är kampanj på, så får du en liknande vara till samma pris. Om du nu inte valt bort att du inte vill ha ersättningsvara, vilket man också kan göra.

Fram till midnatt, samma dag som man lägger beställningen, har man möjlighet att ändra i sin beställning. Så det är ju bra om man glömt något (eller handlat när man varit hungrig och sen inser att man inte behöver 3 kg choklad 😛 ).

Så tummen upp för att utkörning av mat faktiskt finns som ett alternativ!

2 kommentarer till “Tacksam för ICA

  1. Ville bara säga att jag har läst igenom din blogg nu sen du fick beskedet att du väntade tvillingar och jag må säga att du har gjort ett kanonjobb med att vara ensamstående mamma till dina tvillingar! Väntar själv tvillingar som beräknas komma till världen snart. Tack för en underbar tvillingblogg och jag kommer ha mycket nytta utav denna 🙂

Kommentera