Tennisboll i magen?

Varför har tjejer blåmärken på naveln?
– Blonda killar är inte heller så smarta…

Att magen känns som en spärrballong har jag ju skrivit om förut.  Jag har varit lite öm runt naveln de senaste 2 veckorna eller så och för några dagar sedan upptäckte jag även ett stort blåmärke runt naveln, typ som att jag fått en tennisboll kastad rakt där. Det syns lite dåligt på bild, men jag har markerat vart blåmärket är, så kanske det är lättare att se det.

blamarke

Nu är det ju inte någon blond kille som varit i farten (eller någon med nån annan hårfärg heller för den delen 😛 ) så jag blev lite skraj att det kanske var livmodern eller moderkakorna eller nåt som det var något fel på eller hade lossnat och därav gjort att jag fått blåmärken. Sover ju även på magen så det var ju också något som for igenom huvudet att det kanske kunde vara orsaken, även om min SMVC BM sa att så länge det var okej för mig att sova på magen så är det okej för bäbisarna.

Jag googlade såklart. Man har ju ingen aning om vad som är och inte är normalt, men det verkar som ett någorlunda vanligt gravidsymptom. Fast jag hade då aldrig hört talas om det.

Det verkar i alla fall som att det förekommer när magen blir som, just en, spärrballong och naveln trycks ut. Antar att blodkärlen går sönder då. Har även läst att det kan beror på att bäbisen sparkar där, men de senaste två dagarna har jag känt fladder nere vid troskanten och jag har nog aldrig känt någon av dom sparka så högt, så jag tror nog snarare på teorin om att magen spänns ut och att det är det som det beror på.

Lämna ett svar