Tillbaka i vardagen

Nu har vi avklarat vår semester för i år och barnen har börjat på sin nya avdelning på dagis. Det verkar ännu vara lite struligt där med semestertider, för jag hoppas verkligen inte att dessa två dagar speglar hur de kommande åren ska bli!
När jag lämnar och hämtar så gör jag det på en annan storbarnsavdelning då dom slår ihop avdelningarna när det är lite barn, vilket det är på mornar och eftermiddagar. Det hoppas jag verkligen inte kommer att fortsätta när alla semestertider är över. Jag får ju liksom aldrig någon insyn i varken verksamhet, lokaler eller personal på det sättet. När jag lämnade första dagen igår så frågade jag om jag skulle hämta deras saker från småbarn, men det skulle dom fixa. Dock hade inte barnen fått några hyllor så jag fick ta en tom och hänga deras kläder på.
– Dom kan få en varsin, sa pedagogen som visade mig vart avdelningens kapprum fanns någonstans. För jag hade inte fått sett avdelningen tidigare.
”Dom kan få en varsin”?! Det hoppas jag verkligen att dom får – precis som alla andra barn! Det är ju faktiskt två barn även om dom låg i samma mage samtidigt.
Jaja, hur som haver. Jag ska försöka att inte lägga så mycket vikt på dagisverksamheten denna vecka utan förutsätter att allt kommer att reda upp sig efter semestertider.

Inför dagisstarten så fick grabbarna möta trimmern. Det blev en hel del protester, men häromdagen så var två stora pojkar hos oss och blev klippta med trimmer, vilket grabbarna såg. Tidigare har dom blivit totalt hysteriska bara jag visat trimmern, men nu fick jag i alla fall försöka när jag påminde dom om att stora pojkar klippte sig med trimmer.

IMG_4333[1]
Damien fick en helt ny frilla med mycket kalufs framtill och kort bak.
IMG_4364[1]

Kevin fick bara en liten trimning av din vanliga frisyr. Och eftersom dom var så duktiga och vågade prova trimmern så fick dom lite färg i håret som belöning 🙂

IMG_4388[1]

Kvällen innan dagisstarten så var dom så mysiga med varandra. Det är först nu, under semestern, som dom faktiskt har både kramat och pussat varandra utan att det blivit ilskna skrik, några gånger utan protester i alla fall 🙂
I söndags låg dom och myste i soffan och kolla på Emil och stoppade om varandra. När vi la oss för att sova så gav Damien Kevin en puss på kinden. När jag sa att han var snäll mot brorsan så ville Kevin också ha lite beröm och pussade Damien tillbaka 🙂
Det här med att ge beröm fungerar hyffsat faktiskt. Ja, alltså, självklart ger jag beröm vilket man bör, men även för dom små, kanske självklara, sakerna. ”Vad duktig du är som tar på dig kalsongerna själv”, ”Vad duktig du är som åt upp maten” osv. Det får det andra barnet att vilja ha beröm han också och gör då ofta som sin bror och säger sen ”Titta, jag tar också på mig kalsongerna”, ”Mamma jag äter också maten”.

IMG_4401[1]

Men vi backar tillbaka tiden lite för att berätta vad vi gjorde under vår sista semestervecka…

IMG_4210[1]

I början på veckan så fick grabbarna åka båt för första gången. Några släktingar skulle ta upp sin båt för säsongen då dom skulle resa hem till USA, så då fick vi åka en sväng innan den rullades upp på en båtvagn. Här kan vi snacka lyckliga barn! 😀

IMG_4231[1]

Det blev även lite sena födelsedagspresenter. En kompis till mig, och en av grabbarnas favoritpersoner, blev sjuk lagom till kalaset, så hon kom en kväll med några paket. Dom här spindermannendräkterna har dom knappt tagit av sig sen dess 😛
Barnens farmor och syster kunde inte heller komma på kalaset så i fredags gick grabbarna ett besök på ett lekland i present av sin syster och även massor av paket med Spider-man grejer. Spindelmannengubben som är på soffbilden ovan blev favoriten.

IMG_4240[1]

En dag när det var dåligt väder så passade vi på att spela spel. Grabbarna fick några i födelsedagspresent och så hade vi något sedan innan. 3 olika bamsespel har dom nu lärt sig: Fånga bollarna, Memo och Lotto. Memo var svårast då dom gärna ville behålla alla brickor dom plockade upp och hade svårt att förstå varför dom inte fick gör det. Underligt nog så gick det bra med lotto, som ungefär fungerar på samma sätt, fast man har en bricka att matcha med istället. Fånga bollarna var enklast och verkligen ett spel att rekommendera!

IMG_4288[1]

Självklart har vi spenderat tid med vår bonusfamilj också. Att bo precis bredvid en skogsdunge är kanon då barnen utvecklas på så många sätt av att vistas i skogen. Dom får använda fantasin, dom får fysisk träning och lär sig balansera, vi studerar djur och får lär oss att alla bär inte är ätbara 😛

IMG_4267[1]

Det har varit så skönt att ha en rätt slapp semester där vi bara haft planer med några dagars mellanrum. Nu påbörjar vi jobb och dagis lite lätt med 3 dagar per vecka Augusti ut innan vi återgår till 4 dagar per vecka.

Kommentera