Två av tre

Förra veckan hade jag min andra semestervecka denna sommar. Dom är uppdelade på tre vid olika tillfällen och efter dessa två kan jag konstatera att något händer med barnen efter att dom återgått till dagis.

Under semestrarna har jag, i slutet, haft två rätt beskedliga barn som någorlunda lyssnat på vad jag säger. Som kan sitta still och måla en längre stund, som självmant ber om att få gå och lägga sig och somnat på tre röda. Dom har också hållt sams rätt mycket och lekt snällt tillsammans.

Med redan efter en dag tillbaka på dagis har barnen förvandlats till monster. Lyssnar inte för fem öre och gör oftast precis tvärt emot vad jag säger, dom slåss och bråkar och har myror i baken och kan absolut inte samsas om nåt! Dom skriker högre än en fiskmås på speed, gnäller över precis allt och inget duger.

Vad är det frågan om egentligen?! Man borde tycka att det skulle vara tvärtom… Att vi går varandra på nerverna av att enbart umgås med varandra under så många dagar, men nej. Då är det mer lugnt och harmoniskt.

Jag bryter ihop snart av allt kaos. Man vågar ju knappt gå utanför dörren med dom ensam som dom håller på.

Från det här…
image

Till det här…
image

3 thoughts on “Två av tre

  1. efter vad du skrivit om dagis tidigare känns det som något är fel där. Visst brukar barn bli lite mer vilda efter en dag på förskolan (fler barn, trötthet osv) men i kombination med allt annat känns det som att de kanske skulle må bättre på ett annat ställe?

    1. Vi har varit och besökt ett annat dagis. Ett privat dagis då alla andra i området har samma förskolechef. Det var mycket där som jag gillade, men även sånt som jag var mindre nöjd med. Fick liksom inte en ”självklar” känsla att byta. Så får suga lite på karamellen ett tag. Tror det är personalrotation till hösten så får se om det kanske blir bättre efter det.

Lämna ett svar