Tvättlappar

Jag vill börja med att säga att det här inte är ett sponsrat inlägg på något sätt. Det är helt och hållet mitt tycke och smak.

Tvättlappar går det ju en hel del av och visst är Libero, Pampers & Natusan bra, men är dom värda pengarna? Nej… inte om du frågar mig. Jag har Liberos i skötväskan, enbart av den anledningen att det är ett lock på så att dom håller sig fuktiga längre och det inte kommer in massa smuts. Men jag skulle jag aldrig köpa dom för hemmabruk.

Jag har jämfört tvättlappar som kostar under 15 kr paketet.

tvattlappar

Våtservetter – Rengöra. 72 st. Mest prisvärd.

Luktfria och lämnar snällt paketet en och en (för det mesta) och kostar bara 10 kr per paket. Lite tunna, men dom är täta i ”fibrerna”. Bunkar gärna upp med dessa vid besök på Barnens Hus.

Baby tvättservetter – Gunry. 72 st.

Väldigt tunna tvättlappar som gärna drar ut sig och blir ännu tunnare när man tar upp dom ur förpackningen.

Natural Care/Pure – Huggies. 64 st. Favoriten.

Aloe Veran är en favorit. Tjocka tvättlappar som luktar underbart fräscht och är lätta att få ur paketet!  Pure är samma kvalitét fast mildare doft. Finns på en del matvaruaffärer, men till nästan dubbla kostnaden mot Dollarstore, där jag köper mina.

Baby tvättservetter – Favorit. 72 st.

Tjocka och mjuka servetter med mild doft, även dom dom ska vara luktfria (!?). Lätta att få ur paketet.

Tvättservetter – Adora Baby. 80 st.

Den luktfria tvättlappen har en svag doft (!?). Lite för tunn för min smak då man gärna vill vika den dubbel innan man använder den för att torka bajsrumpa.

Tvättservetter – Baby. 72 st. Värdelös.

De absolut sämsta tvättlapparna jag nånsin använt!! Utan tvekan. Dom kan inte vara tunnare utan att gå sönder (eller det gör dom ju ibland!) och man få upp halva paketet när man försöker få upp en tvättlapp eftersom att dom är perforerade istället för singelförpackade. Stört omöjligt att bara använda en hand, vilket oftast man gör när man byter blöja. Dessutom är det lite för mycket parfymlukt för min smak.

Baby Wipes – Pudgies. 72 st.

Rätt tunna och har en ganska frän doft, även om jag gillar lukten. Lämnar oftast lätt förpackningen, men drar gärna ut sig något så att den blir ännu tunnare.


TILLÄGG:

Nu har Lottas tips blivit testat.

tvattlappar_gunry

Baby tvättservetter – Gunry. 80 st.

Den tydliga öppningen är ett stort plus! Stora och starka tvättlappar som faktiskt knappt luktar något alls, till skillnad från många andra som annonseras som oparfymerade.

5 thoughts on “Tvättlappar

 1. Jag har också provat en massa men fastnat för Gunrys men inte den som du har provat… får du tag på Gunry 80 pack i vit förpackning med blå och rosa fiskar så prova den. Text: Baby tvättservetter med aloe vera och lotion så prova ett par. De är av det tjockare slaget, gillar själv inte de tunnare. Tidigare körde ÖB ofta kampanjer med 10 kr/paket men det var ett tag sen nu, ordinarie pris är 15kr.

  Tack för att vi får följa dig och tvillingarna!

 2. Hemma använde vi inledningsvis enbart tygtvättlappar (av sönderklippta gamla handdukar och lakan) som vi blötte i vatten, ibland tog vi lite raps- eller olivolja på också (oljan gör det lättare att få bort envist bajs, dessutom smörjer det litegrann vid behov). tvättlapparna sköljde vi efter användning och tvättade i maskin. I princip gratis och väldigt skonsamt för bebisrumpan … När vi var på språng fick det förstås bli köpe-lappar.
  När sonen hade övergått till ”riktig” mat kunde bajset vara mindre kul att handskas med, det luktar ju lite mer då … då använde vi mer ”vanliga” tvättlappar. Planerar att använda tygtvättlappar i början även när tvillingarna har kommit – tror att jag kommer att fortsätta med det hela tiden, har blivit allt mer uppmärksam på hur mycket onödiga och ibland potentiellt skadliga ämnen som finns i tvättlappar och annat. Rent krasst skulle jag inte vilja använda tvättlappar i underlivet på mig själv:-/

  1. Jag använder faktiskt tvättlappar på mig själv också 🙂
   Pojkarnas bajs är fruktansvärt! Luktar, är segt som satan och det kommer mängder flera gånger om dagen. Det är dessutom svårt att få bort från handdukar etc. Det räcker att tvätta de 10 handdukar per dag som går bara vid matning. Jag skulle inte få göra annat än skölja ur och tvätta om jag inte använda engångs.
   Men det är ju jag det… 🙂

 3. Ja, man måste hitta något som funkar. Vi hade tänkt testa tygblöjor med sonen (av miljöskäl), men eftersom han bajsade cirka åtta gånger per dag så släppte vi den tanken rätt snabbt:-D

Lämna ett svar