Tvillingträff

I lördags åkte vi iväg med bästisarna till Furuvik för en dag med stoj och skoj. Det var även dagen för Stora Tvillingträffen som hade sin första träff just i Furuviksparken.

Vi var 2 vuxna och 4 barn, varav 3 med bakåtvänd stol och en med kudde, som klämde in oss i min bil och åkte 25 mil. Det gick faktiskt över förväntan. Vilken skillnad att ha en till vuxen i bilen! Det var inte nåt skrik, bråk eller gnäll alls i bilen.

Jag hade sparat entrébiljetten från Kolmården så jag fick 30% rabatt på min entré. Hade grabbarna varit 9 dagar yngre så hade dom gått in gratis, men nu var dom ju redan 3 år fyllda så det blev till att betala två till entréer. Åkband behövde jag däremot bara ett till mig då barn under 4 år åker gratis med vuxen. Men här ställer det verkligen till det när man har tvillingar, eller två små barn, och är ensam. Jag återkommer till detta lite längre ner.
Det gick på straxt över 700 kr för oss tre men sen är det ju fritt fram med allt i parken. Ja, utom mat och lotterier då.

IMG_4129[1]

Djuren var väl kanske inte sådär jätteintressant, speciellt inte för femåringen som var med, så vi såg bara några stycken, sedan hoppade vi resten.

IMG_4133[1]

Klockan 12 blev det dags för första tvillingaktiviteten. Då var det tipspromenad för både vuxna och barn. Det fanns även två fotografer i parken just för oss med tvillingar, så att man kunde passa på att ta syskon- eller familjefoton, utan att det kostade en enda krona. Man betalade bara för dom foton som man ville sen ville beställa. Vi tog dock inte några foton, men det hade varit jätteskoj att ha på alla 4 barnen tillsammans. Polkapojkarna i Gränna hade sponsrat med massor av godis till alla barn så det blev väldigt uppskattat. Även för alla getingar! Jag har nog inte sett så många getingar på ett och samma ställe förut. Och dom var verkligen överallt!

IMG_4141[1]

Nu ska jag återkomma till problemet med att vara 1 vuxen på 2 små barn…
På alla karuseller, inklusive den på bilden ovan som knappt rör sig alls, så måste en vuxen vara med. Det enda vi kunde åka tillsammans var då den ovan, bilarna på bilden nedan och spökhuset. Övriga karuseller var man tvungen att vara 1 vuxen på 1 barn under 4 år. Hade jag nu inte haft vår bonusfamilj med, så hade vi alltså inte kunna åka nåt annat. Jag kan ju inte lämna en 3 åring i vimlet och tro att han ska stå snällt och vänta på sin tur. Detta var det inget som dom informerade om i kassan när jag köpte biljetter. Jag berättade att jag hade två 3 åringar och frågade om jag behövde 2 åkband, om det då alltså var så att det var ett barn som åkte gratis. Det behövde jag inte, men dom hade väl då kunnat kläcka ur sig ”nej, men de flesta åkattraktioner får man bara åka ett barn med en vuxen”.

IMG_4154[1]

Men som sagt…. som tur var så var vi ju två vuxna. Men det blev ett himla liv då vi inte alltid kunde åka allihop då vi var tre barn under 4 år, och det då alltså saknades en vuxen. Så vi fick turas om och några fick stå och vänta.
Jag rekommenderar ändå att man köper ett åkband. En biljett kostar 20kr och attraktionerna kostar 1-4 biljetter, så några åk så har man tjänat igen de 199kr som åkbandet kostar.

IMG_4150[1]

Dagen till ära så hade jag även köpt en skrinda, North 13.5, och pensionerat vagnen. Den kostade 999kr och köptes från Jollyroom. Den är ihopfällbar med ett enhandsgrepp och blir i storlek som en resväska ungefär. Den kan då stå själv och det finns ett handtag så man kan rulla ”resväskan” fram. Taket är valfritt att använda och det finns ett extra packutrymme på ena kortsidan och två hållare för flaskor på andra kortsidan.
70 kg är maxvikten så både packning och barn går att ta med utan problem. Den är hyffsad lättkörd, men den blir tyngre att köra än barnvagnen. Jag är verkligen nöjd med mitt köp, men det finns några saker att önska. En broms framför allt! Man stannar ju titt som tätt och det är inte alltid det är plan backe. Då skulle en broms varit bra. De svängbara hjulen kändes även som om dom satt lite skevt emellanåt. Dom liksom lutade lite åt sidan. Det var inga problem att köra, men jag fick en känsla av att dom skulle gå sönder. Muttern som fäste handtaget vid skrindan satt inte heller ordentligt och skruvade upp sig titt som tätt. En låsmutter hade varit mycket bättre val där! Pinnarna till taket känns även lite klena så hur länge dom håller är en bra fråga. Taket verkar dock vattentätt. Även om dagen började med jättefint väder så drog det ihop sig och började spöregna. Visst kommer det in från sidorna, så ett regnöverdrag hade varit bra, men allt regnvatten la sig på taket och verkade inte läcka in. Tyget på vagnen sitter med kardborreband, och jag gissar att det är uttänkt så att man lätt kan ta bort och tvätta. Men nackdelen är att det lossnar lätt. Särskilt med barn som kliver i och ur hela tiden. Någon form av tryckknappar som extra fästning hade varit bra. Det är inte så att tyget lossnar och faller av, det kan det inte för att själva vagnen hindrar det, men man vill ju ändå att tyget ska sitta bra. Den är världens enklaste att fälla ihop och fälla upp. När man ska packa ihop den behöver man dock tänka på att tyget fälls rätt och att inget är emellan. Jag missade detta vilket resulterade i att överdraget sprack då det blev lite motstånd när man skulle dra på det.

IMG_4160[1]

Klockan 16 var det dags för nästa uppslutning för tvillingträffen. Då var det prisutdelning för både tipsrundan och fototävlingen som pågått på Stora tvillingträffens facebooksida. Priserna var sponsrade av både Furuviksparken och Polkapojkarna.

I spöregnet åkte vi sen lite mer karuseller innan vi, blöta och kalla, satte oss i bilen och åkte hem igen. Trots att vädret var emot oss hade vi alla haft en riktig kanondag och det blir säkerligen fler roadtrips för oss 6 i framtiden.

#storatvillingtraffen

Kommentera