UV tälta

Igår hämtade jag ut ett paket från Amazon. I det låg bland annat ett UV tält som jag köpte förra veckan.
Visst finns det billigare på närmare håll, men dom jag hittat är mest som vindskydd, inte som tält. Exakt samma tält som jag köpte finns visserligen på Eurotoys, men till nästa dubbla kostnaden.

Mitt tält kostade cirka 335 kr inklusive frakt, och då var det ju frakt för fler saker, men skulle man beställa bara tältet så skulle det bli nästan samma frakt eftersom det är första varan som är dyr att frakta, efterföljande varor kostar inte många kronor extra i frakt.

Det är då SPF 50+ i vindskyddande material. Det finns små lufthål som är skyddade med myggnät och ett ”tältfönster” med lucka som även det består av myggnät. ”Dörren” som Kevin håller i på bilden nedan täcker hela ingången och sätts fast med kardborre.

Inne i tältet finns två förvaringsfickor, dom gula som syns på bilden och det medföljer tältpinnar för fastsättning. Men det är även fyra små fickor på utsidan som jag misstänker att man kan lägga sten eller sand i för att hålla tältet på plats. Det är ett lättviktstält, så det är väldigt lätt att flytta på, både av småtroll och vind. Så man bör nog förankra det eller ha många tunga saker i tältet. Och det lär få plats för det är ett väldigt stort tält (80 x 85 x 85 cm), så att till och med jag fick plats där inne. Perfekt! Jag som inte gillar att ligga och pressa på stranden, då kan ju jag sitta där inne och lalla på med något medan sällskapet ligger och steker sig 😛

uv_talta

Tältet kommer i en liten förvaringspåse och så snart man tar ut det så vill det veckla ut sig själv, så man behöver knappt göra någonting vid uppackning. En sida av tältet fick man veckla ut, vilket tog typ 2 sekunder, och så förankra det då så klart. Sen är det klart.

När man ska fälla ihop det igen är det inte lika enkelt och det tar några gånger innan man fattat grejen liksom. Man trycker ner en sida mot marken och fäller sedan ihop det så att det blir helt platt. Den delen är hyffsat enkel. Men nu kommer det svåra då man gärna vill ha en extra hand. Man behöver nämligen båda händerna för att ”snurra” tältet så att det typ blir en 8:a och sen så skjuter man ihop det så att det blir en ring. Men eftersom att det gärna vill sprätta upp igen så behöver man hålla i ringen med båda händerna, och att samtidigt försöka trä på förvaringspåse är en utmaning som kräver både händer och fötter om man gör det själv. För förvaringspåsen är precis som en påse till en sovsäck. Exakt i måtten!

Orkar man hålla på att böka med nedmonteringen så är det ett perfekt tält att ta med sig till stranden eller utflykten. Det väger nästan ingenting (typ 800 gram eller nåt sånt) och tar nästan ingen plats när det ligger i förvaringspåsen, som lätt bärs med i handtaget.

Något som jag finner negativt med denna produkt är att den ska göras ren med en fuktig trasa. Småbarn + renlighet är inte direkt en kombo! Så det lär säkert bli fläckar som man inte får bort då man inte har möjlighet till maskintvätt. En produkt som är avsedd för barn, vilket denna är, bör ALLTID kunna tvättas i tvättmaskin.

Lämna ett svar