Vad är väl en lego i påsen

För många år sedan hade jag det väldigt knapert ekonomiskt. Efter hyra hade jag ca 3.500kr som skulle gå till allt från el till telefon, mat, hygien, resekostnader, försäkringar och… ja, allt. Det var då normen för socialbidrag. Jag gick dessutom i gymnasiet och skulle bekosta studierelaterade saker. Jag gick en estetisk linje så bland annat ingick teaterbesök som var obligatoriska, dock ej gratis, men då dom låg utanför studietid så ansåg inte socialen att det var något som jag kunde få bidrag för. Jag fick heller ingen hjälp från min mamma, som själv gick på socialbidrag och dessutom hade skulder.

Hur som haver… pengarna räckte ju inte långt, så man fick liksom hitta på egna lösningar på saker och ting. En glasflaska fick bli en kavel, en skruvmejsel fick vikariera som hammare och färgade lakan tråcklades till gardiner. Jag tömde till och med dammsugarpåsen för att jag inte hade råd att köpa nya.

Nu är situationen helt annorlunda och jag behöver inte leta pant för att kunna köpa mjölk, men tömt dammsugarpåsen har jag gjort 😛

Fast den här gången var det för att jag var nyfiken på hur mycket lego som hamnar där. När jag dammsuger så tar jag upp det jag ser, men då och då rasslar det till i röret vilket förmodligen varit nån liten legobit som missats.

De här fynden hittade jag som åkt genom snabeldraken:

Kommentera