Vädrar

Vår morgonrutin ser ut som följande…
Barnen vaknar, dom får ny blöja och leker sedan ett tag i vardagsrummet där dom har alla sina leksaker. Dom får även en varsin rågkaka och lite vatten, vilket dom själva sitter och smaskar med medan jag ställer ordning deras sovrum till nästa nattning.
Vid 7 blir det gröt och därefter så sover dom en stund igen.

Denna morgon vaknade dom först vid 6.30, mot vanliga 5, så jag tyckte det blev för tidigt att lägga dom efter frukosten, så dom fick vara uppe och leka medan jag, i vanlig ordning tog morgonkaffet på balkongen medan man läser vad som hänt i världen.

Jag satt väl på balkongen kanske 10 minuter. Under denna tid kastade jag ett öga på dom med ett par minuters mellanrum.
Dom lekte så snällt med varandra och skrattade högt och verkade ha någon titt-ut lek vid vardagsrumsbordet.

Det är nu du ska sluta läsa om du är känslig, för det blev inte en direkt trevlig fortsättning på denna morgon.

Jag går in från balkongen och möts av en naken Kevin som skiner upp som en sol när han ser mig. Trollungen hade tagit av sig blöjan!
Jag scannar av vardagsrummet för att lokalisera den medan jag fortsätter att traska in.
En väldigt igenkännande doft sticker mig i näsan och jag förstår direkt att det är morgonbajset det handlar om , sekunden efteråt slår det mig att Kevin är utan blöja och att det förmodligen ligger en nerbajsad blöja någonstans i rummet.
Men Kevin såg ren ut, så det var ju bra. Kanske att det var Damien som bajsat, och efter en snabb blick på honom kunde jag konstatera att han fortfarande hade blöjan på.

Men lugnet byttes snabbt mot något helt annat när jag uppfattade vad jag sett…
Jo, blöjan var på, men han han var ju helt nerkletad i bajs! Det i sig hade väl inte varit hela värden, men nu var det så att han hade ansiktet fullt, och så även händerna som han stod å smaskade på.

Inte så konstigt att dom stått och skrattat harmynt. Dom hade ju haft bajskrig!

Kevin stod, till synes ren, och lekte vid tv bänken, så jag Damien under armen och lyfte in honom i badkaret och satte på duschen medan jag försökte förhindra honom från att stoppa händerna i munnen och samtidigt även få av honom blöjan.
Han var mindre ren i baken kan jag säga!
En badleksugen pojke stod där i karet och försökte fly undan tvättning, medan en stressad mamma duschade honom ren och hade tankarna på Kevin, ensam i vardagsrummet med en nerbajsad blöja.

När Damien var ren bar jag in honom till vardagsrummet och började sökandet efter blöjan.
Jag hade ju ingen större lust att han skulle börja kladda igen efter att jag precis fått honom ren.

Jag gick mot bordet där dom stått och haft så roligt, men någon blöja hittade jag inte, däremot ett stort område på golvet som hade inkletad bajs och lite kluttar här och var. När min blick vandrade vidare ser jag till min fasa att Damien gått mellan bordet och den ljusa tygsoffan och använt soffan som stöd med sina kletiga händer.

Jag skyndar mig ut i köket och grabbar tag i en rulle hushållspapper och en sprayflaska med diskmedellösning och skyndar sedan tillbaka för att gå lös ned spray och papper över en yta på ungefär 2 kvm. Allt medan jag försöker förhindra pojkarna från att komma inom ”saneringsområdet”.

När jag äntligen torkat rent så halkar jag till på en pöl på golvet när jag är på väg till köket med allt igen.
Det var ju bara att greppa tag i en handduk på vägen tillbaka in i vardagsrummet för att hämta Kevin.
Jag la handduken över pölen och bar sedan in nästa troll i badrummet för att spola ren honom också, under mycket protester jan jag tillägga!

När jag bar in en ren Kevin i vardagsrummet igen, var det bara att vända och hämta en ny handduk, för nu var det en pöl under Damien, där han stod vid vardagsrumsbordet.
Jag tog även med mig ett par byxblöjor i farten.

Under grin, krångel och ålande som små maskar fick jag till slut på blöjorna. Men tro inte att historien slutar där, nä mitt på parkettgolvet där vi satt så var det mer bajsklet som Damien såklart suttit i så att han hade bajs på benen. Men den här gången fick tvättlappar duga 🙂

Jag insåg att jag var tvungen att våttorka golvet, så jag gav grabbarna en varsin flaska osötad blåbärssoppa och la dom i sängen medan jag tog tag i golvet.
Blöjan hittade jag då inkastad bredvid soffan. Men det var bara en kissblöja. Kevin hade alltså tagit av sig blöjan för att bajsa!! Trollunge!

Dom var nog rätt trötta ändå, för det blev knäpptyst på en gång och när golvet var rengjort hade dom somnat.

Nu är jag tillbaka där jag började… Med en kaffekopp på balkongen, fast denna gång med dörren öppen för att vädra ut bajslukten som sitter kvar, trots mina saneringsförsök…

Lämna ett svar